Gazete Vatan Logo

Demokrasi nöbeti devam ediyor

15 Temmuz kalkışmasıyla başlayan ‘demokrasi nöbetleri’ Türkiye’nin dört bir yanında sürüyor

Demokrasi nöbeti devam ediyor

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine vatandaşların tepki amacıyla başlattığı "demokrasi nöbeti", kentin değişik noktalarında yoğun katılımla devam ediyor.

Beykoz

Beykoz Belediye Meydanı'nda 24 radyonun canlı yayın yaptığı "demokrasi nöbeti"nde, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua edildi. Nur Ertürk ve Tarık Mengüç gibi sanatçıların katıldığı katıldığı gecede, "Diriliş Ertuğrul" oyuncuları Celal Al ve Ayberk Pekcan da yer aldı.

Vatandaşlara seslenen AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın ve meclisin hedef alındığını belirterek, "Siz Beykozlular, yiğitçe davranırken biz de Ankara'da mücadele vermeye çalıştık. Bu ülkede nasıl milli mücadele yapılırmış, nasıl destan yazılırmış, milli irade nasıl olurmuş, siz Beykozlular bunu bütün millete gösterirken bizler de milli iradenin temsilcileri, milletvekilleri olarak Ankara’da mücadeleye çalıştık. Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

Çocuklar, Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında ''Demokrasi Nöbeti''ni kağıtlara çizdi. 9 yaşındaki Büşra Korkusuz, çizdiği resme, ''Bu bayrak benim kimse benden alamaz'' yazdı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de darbe girişiminin üzerinden iki hafta geçtiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Elbette bu zaferin mimarları var. Bu zaferin en büyük mimarı saygıdeğer Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ‘sokağa çıkıyoruz, bu hainlere bu vatanı bırakamayız' dediğinde sokağa çıkan milletimiz. Bugün burada Başkomutanın 'nöbette olalım' sözüyle günlerdir nöbet tutan bütün Beykozlulara yürekten teşekkür ediyorum. Bu nöbet çok değerlidir. 15 Temmuz’da şehitlerimize hep birlikte sesleniyoruz; ‘kanlarınız yerde kalmadı ve kalmayacak'. Bu millet, bu millete merhamet etmeyene merhamet etmeyecek. O zalimler mutlaka cezalandırılacak. Millet ayaktaysa al bayrak sallanıyorsa bu millet diz çökmeyecek. Bu millet kendi askeri ve polisiyle çok daha bir ve beraberdir.”

Temurci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Pazar günü demokrasi nöbetlerimizi Yenikapı’da taçlandıralım’ sözünü hatırlatarak, vatandaşları pazar günü Yenikapı'da yapılacak mitingine davet etti.

Taksim

Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş da FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Türk Halk Müziği sanatçısı Ünal Zorer'in türkü dinletisi sunduğu gecede, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını salladı. "Sayın Cumhurbaşkanım zannetme ki yorulduk, zannetme ki sıkıldık gerekirse senin görev süren dolana kadar meydanları bırakmayız", " Dik dur eğilme, bu millet seninle" yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı.

Vatandaşlara hitap eden AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Türk milletinin büyük bir millet olduğunu dile getirerek, "Gerçekten atalarımıza, ecdadımıza yakışır bir millet olduğumuzu 15 Temmuz'da gösterdik. Gerçekten dünya, Türk milletinin demokrasisine, vatanına, milletine, liderine nasıl sahip çıktığını naklen yayında öğrendi. Ama maalesef dost bildiğimiz, müttefik bildiğimiz ülkeler bu destanı yeterince görmediler ya da görmemezlikten geldiler. Ama bir gün mutlaka ama mutlaka görecekler. Artık birtakım ülkelerde birileri istedi diye darbe olmayacak. Darbe yapanlar, yalnız Türkiye'de değil, dünyanın dört yanında darbe yapmak isteyenler, mutlaka Türkiye'deki bu destansı mücadeleyi mutlaka göreceklerdir" ifadelerini kullandı.

CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen ise burada her partiden üyelerin olduğunu söyleyerek, "Yani burada bir Türkiye var. Sizlere baktığım zaman ay yıldızlı bayrağı görüyorum. Demokrasiyi savunanları görüyorum" diye konuştu.

Es Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, "15 Temmuz'da bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bütün dünyaya haykırarak demokrasinin yaşamımızın vazgeçilmez parçası olduğunu ispatladık"dedi.

Kısıklı

Üsküdar Kısıklı'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin önünde de binlerce kişi, "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, attıkları sloganlarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Kur'an-ı Kerim okumasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, konser verdi.

AK Parti İstanbul milletvekilleri Harun Karaca ve Tülay Kaynarca vatandaşlara hitap etti.

Haberin Devamı

ELAZIĞ

Haberin Devamı

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla "Darbeye Karşı Pedal Çevir" etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Valilik, Belediye ve Harput Sosyal Ekonomik Araştırmalar Derneğince gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı, katılımcılar kollarına siyah kurdele bağladı.

SAKARYA

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için vatandaşların meydanda demokrasi nöbeti sürüyor.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimi aleyhine sloganlar attı.

Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, şehitler için dua etti. Vatandaşlar, mehter takımına eşlik etti, İstiklal Marşı'nı okudu.

Bazı vatandaşlar da Atatürk Bulvarı'nda otomobil, tır ve motosikletleriyle konvoy yaptı.

İZMİR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan ve demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

Her yaştan vatandaşın doldurduğu meydanda, "Biz ona lider ol dedik o dünya lideri oldu Recep Tayyip Erdoğan", "Dünyada vatansız ahirette imansız kaldın Fetoş", "Şimdikiler adam diyor, torunlarım atam diyecek Recep Tayyip Erdoğan" pankartları dikkati çekti.

KASTAMONU

Kastamonu'da vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

Vatandaşlar Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua etti.

Meydanda kurulan dev ekranda 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı slayt gösterisini izleyen vatandaşlar, sloganlar atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, olaylarda hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti.

Meydandaki binlerce vatandaşa, Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşlar tarafından da yiyecek ve içecek ikram edildi.

Vilayet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar çalınan müzikler eşliğinde ellerinde bulunan Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehinde slogan attılar.

MARDİN

Valinin annesi "demokrasi nöbeti"nde
Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın annesi Seyide Yaman, memleketi Çorum’un Osmancık ilçesinde 15 gündür demokrasi nöbeti tutuyor.
Osmancık'ta vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetini sürdürüyor. Dörtyol Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine koltuk değnekleri ile gelen 81 yaşındaki Seyide Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.
Dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in idam edildiği 1960 darbesini halen unutamadığını anlatan Yaman “81 yaşındayım ancak bu yaşıma kadar çok çileler gördük. 1960 ihtilalinde de 1980 ihtilalinde de çok acılar çektik. O çileleri gördük diye çok şükür Allah’a her gece buraya geliyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin, Cumhurbaşkanımızı da çok seviyoruz. Milletimize ve devletimize duacıyız. Allah bu günleri bir daha yaşatmasın.” dedi.

KAYSERİ

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine sloganlar attı. Vatandaşlar, hazırladıkları pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek oldu.
Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla korna çalıp konvoy oluşturan sürücüler de FETÖ'yü protesto etti.
SİVAS
Sivas'ta kent meydanında toplanan binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine devam etti.
Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Valilik önünde toplananlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.
Daha sonra Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen programda, sık sık FETÖ aleyhine sloganlar atıldı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu.
YOZGAT
Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.
Programda, şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Sivil toplum kuruluşları, vatandaşlara çay, süt ve çorba ikramında bulundu.
KIRIKKALE
Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.
Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi. Vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attı. Bazı vatandaşlar ise dev Türk bayrağı açtı.
KIRŞEHİR
Kırşehir'de ise vatandaşlar, demokrasi nöbeti için Cacabey Meydanı'nda toplandı.
Alandakiler, FETÖ’nün darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla mehteran takımının seslendirdiği kahramanlık marşlarına eşlik edenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.
Kırşehir Tasavvuf ve Sanat Müziği Topluluğu da konser verdi.
NEVŞEHİR
Nevşehir’de Diriliş Meydanı’nda toplanan yaklaşık 15 bin kişi, FETÖ’nün darbe girişimini protesto etti.
Yatsı namazını İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün imamlığında meydanda kılan kalabalık, Türkiye ve mazlum coğrafyalardaki Müslümanlar için dua etti. Mehter takımının dinleti sunduğu meydandaki vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.
KIRKLARELİ
Kırklareli'de vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.
Vilayet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine ellerinde Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar, ''Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler de meydana geldi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu meydanda dualar edildi.
KARABÜK
Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar demokrasi nöbetine bugünde devam etti.
Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla Kent Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.
Şiirlerin ve İstiklal Marşı'nın okunduğu alanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgilerini ifade eden vatandaşlar FETÖ aleyhine slogan attı.
ANTALYA
Antalya'da demokrasi nöbetinin 17'nci gününde Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, bazı ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Meydanda kurulan ekranlardan 15 Temmuz'dan bugüne kadarki süreç gösterildi, Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar attı.
ISPARTA
Isparta Hükümet Meydanı'nda, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak darbe girişimine tepki gösterdi.
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gösterilerde Kur'an-ı Kerim okundu. Gösterilerde Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi üyesi bir grup, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in fotoğrafı ile Amerika ve İsrail bayraklarını yaktı.
Demokrasi nöbetine katılan bedensel engelli Cengiz Pullu, darbe girişimine karşı koyan vatandaşlara çok teşekkür etti. Bugün darbeye karşı çıkanlar sayesinde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği sayesinde rahat bir şekilde yaşadığını dile getiren Pullu, "Allah, başımızdan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı eksik etmesin. Onun gibi lider yüzyılda bir gelir" dedi.
RİZE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, 15 Temmuz Cuma gününden bu yana sabaha kadar terk etmediği 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda, demokrasi nöbetinin 17. gününü doldurdu.
Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye gündemini, meydanda kurulan dev ekranda takip ediyor. Ayrıca ilk günden bu yana ÇAYKUR'a ait tırdan, vatandaşlara çay ikram ediliyor.
Alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standında bulunan deftere, vatandaşlar darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini aktarmaya devam ediyor.
Vatandaşlar meydanda dalgalanan dev Türk bayrağın etrafında tekbir getirerek "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.
BAYBURT
Bayburt'ta vatandaşlar, yatsı namazının ardından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde tekrar bir araya gelerek, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.
Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan demokrasi nöbetinde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce seslendirdiği şiirleri, valilik önündeki sinevizyonda fotoğraflar eşliğinde izledi.
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.
GİRESUN
FETÖ darbe girişimi, Giresun'da da protesto edildi.
Atatürk Meydanı'nda toplanan vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürdü.
Kentteki çeşitli sivil toplum örgütleri de meydanda kurdukları çadırlarda demokrasi nöbetine destek veriyor.
GÜMÜŞHANE
FETÖ darbe girişiminin ardından Gümüşhane’de vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi şöleni devam ediyor.
Atatürk Caddesi'nde düzenlenen şölende vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecede dua edilip ilahiler okundu.
Dev ekranda Fetih 1453 filmini izleyen vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam etti.
ŞANLIURFA
Şanlıurfa'da Eyyübiye Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak cemaatle yatsı namazı kıldı. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Toplanan binlerce kişi daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan attı. Çocuklar ve kadınların da katıldığı gösterilerde vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirler ve yaptığı konuşmaları dinleyen vatandaşlar, Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.
Darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşların anıldığı etkinlikte, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla geceyi ayakta geçirmeye devam ediyor.
Etkinliğe, darbe girişimi esnasında şehit olanların yakınları da katıldı.
ADIYAMAN
Adıyaman Valilik önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişe devam ediyor. Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar darbe girişimini protesto ederek Grup Niğda'nın okuduğu ilahilere eşlik etti. Vatandaşlar, uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı. Suriyeliler de alana Erdoğan posterleriyle gelerek darbe girişimini protesto etti.
KİLİS
Kilis'te Suriye, Filistin ve Türk vatandaşları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.
Kilis Valiliği ve Belediyesinin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce Suriye, Filistin ve Türk vatandaşı, "Recep Tayyip Erdoğan", "Biz buradayız hainler nerede"sloganları atarak, tekbir getirdi.
Alandakilere Türk Kızılayı, Yeşilay ve hayırsever işadamları tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı. Kamu binaları ve evler ise Türk bayraklarıyla donatıldı.
Vatandaşlar darbe girişimine karşı yazdıkları şiirleri seslendirdi. Kilis Valiliği ve Belediyesi katkılarıyla ünlü türkücü Mehmet Yakar konser verdi.
KAHRAMANMARAŞ
Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için vatandaşların meydanda demokrasi nöbeti bütün coşkusuyla sürüyor.
İstiklal şehrinde kent meydanında binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimi aleyhine sloganlar attı.
Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, şehitler için dua etti. Vatandaşlar, okulan mevlid-i şerifin ardından İstiklal Marşı'nı okudu.
Alanda vatandaşların düşüncelerini aktardığı pankartlar da dikkat çekiyor. Bir vatandaşın pankartına yansıyan görüntülerde, FETÖ'nün okuluna Türk bayrağıyla giren bir çocuğun mezun olduktan sonra İngiltere bayrağıyla çıkması görülüyor.
Kimi vatandaşlar da ellerinde Türk bayrağı kucağında uyuyan çocuklarıyla vatan nöbetini sürdürüyor.
MALATYA
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Malatya'da başlatılan Demokrasi Nöbeti devam ediyor.
Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde Demokrasi Nöbetini sürdüren vatandaşlar ellerinde Türk bayrağıyla eşleri ve çocuklarıyla ailece nöbet tutuyor.