Gazete Vatan Logo

DEAŞ’a havadan karadan baskı

El Bab’ın son olarak güneyden de kuşatılmasının ardından operasyonlar hızlanırken TSK önceki gün DEAŞ’a ait 103 hedefi fırtına obüsü, roketatar ve havan atışlarıyla vurdu

DEAŞ’a havadan karadan baskı

Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri öncülüğünde ilerleyen Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekata havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle devam edildi. Bölgede belirlenen terör örgütü DEAŞ’a ait 103 hedef Fırtına obüsü, çok namlulu roketatar, havan ve tank atışlarıyla baskı altına alındı, bunlardan birçoğu kullanılamaz hale getirildi.

Bzagah ve Tadif’e atış

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar El Bab, Bzagah ve Tadif’teki DEAŞ hedeflerine hava harekatı düzenledi. Savaş uçakları aralarında silah mevzisi, barınma ve karargah binalarının bulunduğu 8 hedefi imha etti. Hava harekatı ve topçu atışları sonucu 22 terörist etkisiz hale getirildi. Rusya Federasyonu’na ait uçaklarca El Bab’ın 8 kilometre güneybatısındaki Dayr Kak’a düzenlenen hava harekatında da bölgedeki terör örgütü DEAŞ unsurları imha edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’da 103 hedef vuruldu. Hava Kuvvetleri tarafından belirlenen hedeflerin vurulma anları TSK tarafından böyle yayınlandı.

Haberin Devamı

UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

‘Gecenizi aydınlatmak boynumun borcudur’

El Bab’da devam eden operasyon sırasında yaralanan 26 yaşındaki üç yıllık Uzman Çavuş Serdar Çetin, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kahramanmaraş 2’nci Zırhlı Tugayı’nda tankçı personeli olarak görev yapan Serdar Çetin’in Bursa’daki ailesi, haberi aldıktan sonra Gaziantep’e gitti. Serdar Çetin, sosyal paylaşım sitesinde 25 Aralık tarihinde El Bab’da olduğunu belirterek, ‘Her şeyin bir intikamı vardır elbet. Gecenizi aydınlatmak boynumun borcudur Allah var gam yok’ notunu yazdığı görüldü.

İÇİŞLERİ AÇIKLADI

1 haftada 26 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığından, güvenlik güçlerince 26 Aralık 2016-2 Ocak 2017 arasında bölücü terör örgütüne yönelik 274 operasyonda 26 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonlarda, örgüte yardım ve yataklık iddiasıyla 342 kişi gözaltına alındı, bunlardan 34’ü tutuklandı. Operasyonlar neticesinde, teröristler tarafından kullanılan 11 sığınak, barınak ve mağara, tuzaklanan 30 el yapımı patlayıcı ve mayın, 780 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 32 silah bulundu.

Haberin Devamı

RUS HABER AJANSI: Halep’ten tahliye edilen 5 bin ÖSO’cu Fırat’a katılacak

Rus haber ajansı Sputnik’in haberine göre TSK ile DEAŞ arasında çatışmalar sürerken Türkiye’nin gündeminde ise Rusya ile anlaşma sağlayarak Halep’in doğusundan tahliye ettiği ÖSO’cuları Fırat Kalkanı’na dahil etmek var. Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan ÖSO Halep Tümeni komutanı Taha Atraç, “Halep kentinden tahliye edilen ÖSO üyelerinden 5 bini Fırat Kalkanı’na katılacaklar. Kısa bir süre önce Halep’ten İdlib’e getirildiler, yakında da İdlib’den El Bab bölgesine getirilecekler” şeklinde konuştu. Operasyona katılacak ÖSO’cuların DEAŞ ve YPG’ye karşı savaşacağını ve El Bab’ın alınmasında etkili olacaklarını kaydeden Atraç, 2 bin ÖSO üyesinin Fırat Kalkanı’nda yer aldığını hatırlattı.

Haberin Devamı