Gazete Vatan Logo

Dayakçı koca tutuklandı!

TEKİRDAĞ’ın Malkara İlçesi’nde, balta sapıyla dövdüğü eşi 57 yaşındaki Yaşariye Kalın’ın iki ayağını kıran ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 60 yaşındaki Mehmet Emin Kalın, olayın medyaya yansıması üzerine savcılık talimatıyla jandarma tarafından tekrar gözaltına alındı. Kalın, bugün çıkarıldığı manhkemece tutuklandı.

2 Aralık Cuma günü, Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’ne bağlı Ballı Köyü’nde iddiaya göre, eve alkollü gelen Mehmet Emin Kalın, tartıştığı 37 yıllık eşi Yaşariye Kalın’ı odun kırmakta kullanılan baltanın sapıyla dövdü. Aldığı darbeler nedeniyle Yaşariye Kalın’ın iki ayağı kırılırken, vücudunun büyük bölümünde darbeye bağlı yaralar ve morluklar oluştu.

Olay sonrası Mehmet Emin Kalın, eşini hastaneye götürmek yerine evde tuttu. 10 Aralık Cumartesi günü Malkara’daki evinden ailesini ziyarete köye gelen çiftin kızları Ayşe İlbasan, annesinin halini görünce şoke oldu ve hemen jandarmaya haber verdi. Yaşariye Kalın, kızı tarafından Malkara Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Yaşariye Kalın, ileri tetkik için ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Mehmet Emin Kalın ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Jandarmaya, "Çok pişmanım. Alkolün etkisiyle yaptım. Ben zayıf, o ise ağır olduğu için hastaneye götüremedim. Kaldırmaya çalıştım ancak ben de belimi incittim" diye ifade veren Mehmet Emin Kalın, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TUTUKLANDI

Yaşariye Kalın ile ilgili haberler medyada yer alınca Mehmet Emin Kalın, savcılık talimatıyla tekrar jandarma tarafından gözaltına alındı. Mehmet Emin Kalın, savcılıktaki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece ’Aile içi şiddet ve eşe karşı kasten yaralama’ suçundan tutuklanarak Malkara Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde bulunan Yaşariye Kalın’ın tedavisi ise sürüyor.

Haberin Devamı