Gazete Vatan Logo

'Dayakçı Dekan istifa' kampanyası

Bir öğretim görevlisini tartakladığı iddiasıyla gündeme gelen Devran hakkında yeni iddialar!

'Dayakçı Dekan istifa' kampanyası


Marmara İletişim Fakültesi Dekan Yusuf Devran hakkındaki iddialarla çalkalanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ı tartakladığı iddialarıyla gündeme gelen Dekan Devran ile ilgili bugün son olarak sosyal medyada “Irkçı, Ayrımcı, Dayakçı, İftiracı Dekan Yusuf Devran Görevden Alınsın!” şeklinde bir imza kampanyası başlatıldı.

‘ASİSTAN ODALARINI KEYFİ OLARAK DEĞİŞTİRİYOR’

gazetevatan.com’a konuşan ve ismini vermek istemeyen bir asistan Nişantaşı Kampüsü’nde öğretim görevlileri ve asistanların odalarının sürekli keyfi şekilde değiştirildiğini, huzursuz olduklarını dile getirdi.
Hatta iddiaya göre, Dekan beğenmediği temizlik görevlilerine de sürekli gereksiz şekilde aşağı yukarı masa taşıtıyor.



Yüksek lisans sınavıyla ilgili Doç. Dr. Gözde Yılmaz’a hakaret ettiği ve akademisyeni tartakladığı iddiasına katılan yüksek lisan öğrencileri, dekanın bütün mülakat sınavlarına bizzat girdiğini, herkese aynı soruyu sorduğunu ve adaletsiz bir yargılama yaptığını öne sürüyor.

‘OKULA POLİS KORUMASIYLA GELİYOR’

Yakın bir geçmişte Ekşi Sözlük'te hakkında eleştiri yazan öğrencisine 6 aylık ceza veren, puşi taktıkları için okul yemekhanesinde saldırıya uğrayan öğrencilere karşı ülkücü öğrencileri savunan, birçok hocaya soruşturma açan, birçok öğretim görevlisi hakkında asılsız iddialar üreten ve muhalif öğrencileri karşıt görüşlü öğrencilere hedef gösteren Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Yusuf Devran bugüne dek çok konuşuldu. Ancak bütün bunlara rağmen usülsüzlüklerine devam eden Devran son olarak Yüksek lisans alımlarında, başvuran öğrencileri mülakatlar öncesi fişleyerek, ALES ve ortalamaları yerlerde sürünen öğrencileri kabul ederken, yüksek puanlı muhalif öğrencileri kabul etmedi. Buna karşı çıkan Doç. Dr. Gözde Yılmaz'a ise önce hakaret etti, sonra akademisyeni tartakladı. Yılmaz, okula polis koruması eşliğinde gelmektedir. Yusuf Devran derhal görevden alınmalıdır!

Haberin Devamı