Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan HAK-İŞ Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Diyarbakır'da asılan afişe çok sert çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

HAK İŞ 70'li yıllların o zor yıllarında sadece emek ve ücret mücadelesi veren bir sendika değil yeni bir Türkiye mücadelesi veren bir sendika oldu.

bugün buralara geldiysek, bu zafer ismi hiç bir zaman bilinmeyen kardeşlerimizin zaferidir. Yeni Türkiye davası gönüllülük esasına dayandığı için, işte bugünlere taşınmıştır.

Salondaki hepimiz şunu çok iyi biliyoruz. Tam 40 yıl önce bugün HAK-İŞ'in kuruluşunu gerçekleştiren abilerimiz kendilerine bir makam elde etmek için bunu kurmadılar. Onların derleri vardı, onlar dertliydi, Türkiye'nin milletin, kadınların, erkeklerin, gençlerin dertlerini kendilerine dert edindiler. Saldırılara direndiler, darbelere direndiler.

28 Şubat'ta 3'lü 5'li çeterere direndiler. Bir takım kuruluşlar darbecilerin karşısında el pençe dururken Hak-İş dik durdular.

Sağda solda ahlaksızca edepsizce dikatatör kavramını kullananlar var. Bunlara sormak lazım siz 28 Şubat'ta neredeydiniz? 12 Eylül'de neredeydiniz? 12 Eylül'ün paşası Cumhurbaşkanı iken bir kez bu kavramı kullanabildiniz mi? Diktatör kelimesini o brifinklere gittiğiniz zaman kullanacaktınız. Bunlar Sultan Abdülhamit'e diktatör diyenlerin neslidir. Bunlar Özal'a diktatör diynelerin neslidir.

Haberin Devamı

Biz akşam o bana ne dedi bu bana ne dedi diyenlerden değiliz. Biz bugün Allah için ne yaptık diye soranlardanız.

Onlar her gün iftira atacak biz her gün hak mücadelesi vereceğiz. Onlar sırtlarını tabanı ibadet, ortası ticaret tavanı ihanet olan paralel yapılara dayayacaklar.

GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER

Biz sırtımızı sadece hakka ve halka dayayacağız. Darbe girişimlerini aştık, 17/25 Aralık girişimlerini aştık. Paralel yapının, bir kısım medyanın ortak saldırıları karşısında dik duracağız. Tabanı ibadet olan kardeşlerimize sesleniyorum. Biz sırtımızı PKK'ya dayıyoruz diyenlerle siz nasıl beraber olabiliyorsunuz. Onlarla beraber nasıl yürüyebiliyorsunuz? Kişi arkadaşının dinindendir. Biz bunu biliriz. Hiç kimse tedirgin olmasın, aziz milletimin tek bir ferdi kaygılangmasın. 100 önce nasıl Çanakkale'deki gibi geldikleri gibi gittilerse bugün de yarın da geldikleri gibi gidecekler.

Haberin Devamı

Bu millet ağır başlıdır, sabırlıdır, tahammüllüdür, ama bu aziz millet istiklali söz konusu olduğunda, onuru namusu söz konusu olduğunda anlayana anladığı dilden konuşmasını çok iyi bilir.

ANKARA'DAKİ SALDIRININ ARKASINDA DAEŞ, PKK, EL MUHABERAT VAR

Burada kollektif bir terör örgütü var. DAEŞ var, PKK var, El Muhaberat var. Kimse kimseyi aldatmasın. Suruç'ta yaşananlar belli, Diyarbakır'da olanlar belli. Çünkü bunlar için insan canının kıymeti yoktur. Her terör eylemi sonrası algı operasyonuna başlıyorlar. Henüz eylem yeni olduğunda bunu saray yaptı diyenlerin mantığı nasıl çalışıyor.

Bugün benim şahsıma ve aileme yönelik saldırıların tamamı millete ve milli iradeye yöneliktir. Milletin oyuyla iktidara gelmiş bir Cumhurbaşkanı'nın kendisinden değil sizden, emekçiden rahatsızlar. Emekçinin işine başlarken Bismillah diyen dilinden rahatsızlar.

Bu milletin unsurlarının arasına nifak tohumları atılmasına izin vermeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar aynen benim de sorunum oldu. Onların yaşadığı zulmleri ben de yaşadım. Türkü de Arabı da Boşnak'ı da bu zulmü yaşadı. 2002 yılında Kürt kardeşlerimizin sorunlarını parti programımıza aldık. Dedik ki bu ülkede biz ret sorununu ortadan kaldırdık. İnkar sorununu ortadan kaldırdık. Ve kardeşlerimiz dedik bağrımıza bastık. Bugün çok normalmiş gibi gelebilir. 2001 yılında değil bunların telaffuzu tahayulu mümkün değildi.

Haberin Devamı

Kardeş kardeşine nasıl bakarsa, biz de Kürt kardeşlerimize öyle baktık öyle bakacağız. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik de onun için.

Bizim milli sınırlarımız Misakı Milli ile sınırlı olabilir ama bizim değer sınırlarımız hiç kimsenin tahayül edemeyeceği kadar geniştir. Myammar'daki benim kardeşim mi? Libya'da Mısır'daki kardeşim mi, kardeşim! Türkistan'da, Tacikistan'da Özbekistan'da, Azerbaycan'da... Bunlar bizim kardeşlerimiz mi? Biz bunlardan ayrı olabilir miyiz? Bağrımıza basacağız. Biz sadece aynı topraklarda yaşadığımız Kürt kardeşlerimzie Arap kardeşlerimize değil sınırlarımız dışındaki Kürt Arab Türkmen kardeşlerimize de aynı gözle baktık. Kobani'ye atılan her bombayı kendimize atılmış gibi hissettik. Çünkü biz kardeşiz. Çünkü biz Selçuklu'nun Osmanlı'nın torunlarıyız. Çünkü biz aynı kıbleye dönen insanlarız.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'DA ASILAN KARİKATÜR

Hz Peygamberimizle ilgili ahlaksızca bir karikatüre imza atıldı Diyarbakır'da. Temenni ediyorum ki gerekeni hukuk yapacaktır. Aslında bu edepsizce hareket ahlaksız zihniyeti ortaya koyması bakımından önemlidir. Diyarbakır, Mekke, Medine, Kudüs ve Şam'dan sonra çok önemli bir yerde duruyor. Bu edepsizlik hiç bir yerde yapılmamalıydı ama Diyarbakır'da hiç yapılmamalgıydı.

Bir insan olarak, bir Müslüman olarak bu benim kanıma dokunuyor. Ben bu makamda, 'şuna oy verin, buna oy verin veya vermeyin' diyemem. Kime oy verdiğinize iyi bakın, düşünün. Ben Kürt kardeşimle her zaman gönül diliyle konuştum. Şimdi de diyorum ki teröre, teröriste, terör örgütlerine karşı cesur olun. En kutsal değerlerimize dahi pervasızca hakaret eden bu densizlerle aranıza cesaretle mesafeyi koyun.