Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir farkları yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin alçakça yöntemler açısından birbirlerinden hiçbir farkları olmadığı vurgusu yaptı: “Terörün her türüne karşı birlikte mücadele etmemiz gerekiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir farkları yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika’daki terör saldırılarına ilişkin açıklamasında, “Brüksel Zaventem Havaalanı ile Maelbeek metro istasyonunda bugün vuku bulan insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum” ifadelerine yer verdi ve özetle şöyle konuştu: “Türkiye bu zor gününde Belçika’nın yanındadır. Farklı terör örgütlerinin alçakça saldırılarına maruz kalmış olan halkımız, Belçika halkının acısını derinden hissetmekte ve paylaşmaktadır. Türkiye olarak tüm terör örgütleriyle, ayrım gözetmeksizin aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdürürken, müttefikimiz Belçika’ya da her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim. Brüksel’deki menfur saldırılar, terörün bir özgürlük mücadelesi olamayacağını; terörün her türüne karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini açıkça ortaya koymuştur.”

‘Hiçbir farkları yok’

“Çok kısa bir süre önce Ankara’da PKK, arkasından İstanbul’da IŞİD, Brüksel’i hedef alan teröristler, kullandıkları alçakça yöntemler açısından hiçbir farkları olmadığını yine göstermişlerdir.”

Haberin Devamı

Kral Philippe’e telefon açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’de meydana gelen terör saldırılarına ilişkin, Belçika Kralı Philippe’i telefonla arayarak, taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Erdoğan telefon görüşmesinde, Belçikalıların acılarını paylaştığını, Türkiye’nin Belçika’nın yanında olduğunu vurguladı.

‘Evrensel değerler hedef alınmıştır’

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ise şöyle: “Bugün Brüksel Zaventem Havalimanı ile Maelbeek metro istasyonunda gerçekleştirilen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı terör saldırılarını nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Avrupa’nın kalbi olan Brüksel’de gerçekleştirilen bu alçakça saldırılar bir kez daha medeni dünyayı ve evrensel değerleri hedef almıştır. Yakın zamanda terörün dehşetiyle derinden sarsılan Türkiye, dost Belçika halkının acısını yürekten paylaşmaktadır. ”