Gazete Vatan Logo

'Çoçukların senden utanacak'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 17 Aralık savcısına "Çocukların seninle asla övünmeyecekler” diye seslendi

Ankara’dan karayoluyla Eskişehir’e gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Sanat Kongre Merkezi’nde partisinin bölge toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

" 17 Aralık, 25 Aralık yolsuzluklarını asla unutmayacağız ve unutturmayacağız, herkes bunu böyle bilsin. Sayın Davutoğlu’nun bir danışmanı var. Etyen Mahçupyan. ’İslami kesim yolsuzluğun farkında’ diye bir açıklama yaptı. Onun tanımladığı İslami kesime şu soruyu soruyorum. Bana çocukluğumdan beri öğrettiler, kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu söylediler. Kul hakkı yemek günahsa, sen kul hakkı yiyenlere neden oy verdin.”

Savcıya sert eleştiri

Gazetelerde Rıza Zarrab’ın kuryesiyle ilgili haberleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "17 Aralık dosyasını kapatan savcıya soruyorum. O çok paraları taşıdık diyen, Ankara’ya taşıdık diyen birisi, o paraları kim için ve ne için taşıdı? Sen dosyayı kapattın biz bu dosyayı kapattırmayacağız. Sen belki bir yerlere geleceksin. Ama sen asla unutma şunu. Senin çocukların seninle asla övünmeyecekler. Ve belki senin adını hiç anmayacaklar. Çünkü utanacaklar. Babası yolsuzluk dosyalarını kapattı diye utanacaklar. Çocuklarına o kadar ağır bir miras bırakıyorsun. Bu mirasın altında ezileceksin."

Haberin Devamı