Gazete Vatan Logo

Clinton depara kalktı

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton, son anketlerde Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ın 6 ila 15 puan birden önüne geçti

Clinton depara kalktı

ABD’de Kasım ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’yi temsil edecek olan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump ile arasında puan farkını bir anda tersine çevirdi.

Ipsos araştırma şirketinin Reuters haber ajansıyla ortaklaşa yaptığı ankette, seçimlerde Hillary’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 41 çıkarken, Trump’ın desteği yüzde 36’da kaldı. RABA araştırma şirketinin geçtiğimiz cuma günü yaptığı ankete katılanlarınsa yüzde 46’sı seçimlerde Clinton’ı destekleyeceğini belirtti. Aynı ankette Trump’ın oy oranı ise yüzde 31’de kaldı.

‘Emlak kralı’ lakaplı Trump, geçtiğimiz haftaya kadar yapılan anketlerde Clinton’dan 5 ila 6 puan önde görünüyordu. Siyasi yorumcular, geçen hafta Philadelphia kentinde gerçekleşen Demokrat Parti kurultayının Clinton’ın seçmenlerin gözündeki imajını olumlu yönde etkilediği görüşünde. Uzmanlar, Clinton’ın Trump’ın aksine ABD halkına ‘birleştirici ve uzlaşmacı’ bir başkan adayı imajı çizmeyi başardığı yorumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Çıplak ‘first lady’

New York Post gazetesi, Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın modellik yaptığı günlerde verdiği çıplak pozları manşetine taşıdı. Gazete, Slovenya doğumlu eski modelin 1995’te, Fransız fotoğrafçı Ale de Basseville tarafından çekilen fotoğraflarını, “Potansiyel first lady’yi hiç böyle görmediniz’ başlığıyla verdi.

Müslüman askerin babasına yanıt

Donald Trump, Irak’ın işgali sırasında hayatını kaybeden Müslüman kökenli Yüzbaşı Humayun Han’ın babası Hızır Han’ın kendisine yönelttiği, “Siz hiçbir şeyi, hiç kimseyi feda etmediniz” eleştirisine yanıt verdi. Hızır Han, Demokrat Parti’nin geçen haftaki kurultayında karısıyla birlikte kürsüye çıkarak Trump’ı eleştirmiş, “Trump’a kalsa, oğlum Amerika’da olamayacaktı” demişti.

Trump’ın kampanya ekibinden yapılan açıklamada, milyarder işadamının ‘on binlerce kişi için istihdam yaratarak ve muhteşem binalar yaparak’ fedakarlıkta bulunduğu vurgulandı. Açıklamada, “Asıl sorun Yüzbaşı Han’ı öldüren radikal İslamcı teröristler ve bu radikallerin daha fazla zarar vermek için ülkemize girmeye çalışması” denildi.

Haberin Devamı

Melbourne’u karıştıran duvar resmi

Grafiti sanatçısı ‘Lushsux’un Avustralya’nın Melbourne kentinde yaptığı son duvar resmi, yerel yönetimin tepkisine yol açtı. Resimde Demokrat Parti’nin başkan adayı Amerikan bayrağı desenli bir bikini içerisinde resmediliyor. Kent yönetimi, 2007 tarihli ‘Grafiti Engelleme Yasası’ uyarınca, ‘rahatsız edici’ olarak tanımlanan resmin silineceğini açıkladı.