Gazete Vatan Logo

Cinayetin 16 klasör dosyası raftan indi

İstanbul Şişli’deki evinin önünde 6 yıl önce öldürülen Love Bar’ın işletmecisi Engin Temel cinayeti dosyası yeniden açılıyor

İstanbul Şişli’deki evinin önünde 8 Aralık 2008 günü öldürülen Engin Temel’in (25) 16 klasörü bulan soruşturma dosyası için yeni ekip görevlendirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne yeni atanan müdür Yusuf Bengül’ün talimatıyla Cinayet Büro ekipleri Love Bar’ın genç işletmecisi Engin Temel’in öldürülmesi olayını aydınlatmak için harekete geçti. Edinilen bilgiye göre Bengül’ün talimatıyla soruşturmayla ilgili olarak Cinayet Büro’nun en deneyimli polisleri görevlendirildi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli yürütülen soruşturma kapsamında yeni dinleme izinlerinin de alındığı öğrenildi.

16 klasör evrak

Edinilen bilgiye göre, 6 yıl önce işlenen cinayetle ilgili olarak emniyet arşivinde 16 klasör bulunuyor. Bu klasörler içinde soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan 600’e yakın kişinin anlatımları, teknik takiple dinlenen kişilerin iletişim dökümleri, alınan izleme izinleri yer alıyor. Öte yandan bugüne kadar cinayetin işlendiği sokak ve civardaki tüm kamera kayıtları da toplanarak sayısı 80’i bulan görüntüler incelemeye tabi tutuldu. TİB’den alınan 5 bin telefon kaydı da tek tek kontrol edildi.

Çok sayıda ünlü dinlenmişti

Cinayetin aydınlatılması için dinlenen kişiler arasında Global Menkul Değerler’in sahibi ünlü işadamı Mehmet Kutman, eski mankenlerden Sevda Demirel ve oyuncu Zeynep Tokuş, doktor Alp Nuhoğlu, dansöz Didem, şarkıcılar Fatih Ürek ve Arto da bulunuyor. Ayrıca dosya kapsamında 45 gay, 19 travestinin de dinlendiği kayıtlar arasında. Öte yandan soruşturmaya ilişkin en önemli delillerden biri olan Temel’in aracını park ettiği otoparkın kamerasında yer alan görüntüler de faillerin kimliğinin bulunmasına yetmemişti. Temel’in ölümünden hemen önce apartman girişinde pusu kuran kapişonlu 2 kişi kameraya yansımış ancak bu kişilere ulaşılamamıştı.

Haberin Devamı