Gazete Vatan Logo

CHP'den flaş karar! İhanet edenler...

Genel başkanını ve Parti Meclisi’ni (PM) seçmek için 5- 6 Eylül’de sandığa gidecek olan CHP’de İzmir’den 66 delege oy kullanacak. Tüzük değişikliklerine katılmak için Ankara’ya giden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partiye ihanet edenlerin disiplin kuruluna verilmeden doğrudan üyelikten düşürüleceğini söyledi.

Kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini açıklayan İzmirli 66 delege, seçimden önce milletvekillerinin Akdeniz Akdeniz Restoran’da onurlarına verecekleri yemeğe katılacak.

Parti tüzüğünde dar kapsamlı değişiklik toplantısına katılmak için Ankara’ya giden İzmir İl Başkanı Ali Engin, geniş kapsamlı değişiklik için zaman sorunu yaşandığını, elektronik üyelik, disiplin gibi acil maddelerin değiştirileceğini belirterek, "Üç yıldır il başkanlığı yaptığım için parti işleyişinde tespit ettiğim bazı sorunlar vardı. Bunları aktardım. Örneğin, ilçe yönetim kurulları il yönetimi tarafından görevden alınırsa atamayı il yönetimi yapıyor, kendiliğinden düşerse Genel Merkez yapıyor. Bu pratikte sorun yaratıyor. Partiye ihanet edenler disiplin kuruluna verilmeden doğrudan üyelikten düşürülecek. İhanetleri belgeliyse savunma hakkı istenmeyecek. Tüzükte bu değişikliği yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

"MAYMUNCUK KULLANMAYIN"

CHP İzmir İl Başkanı Engin, Kılıçdaroğlu’nun PM için sunacağı anahtar listenin delegelerce firesiz desteklenmesini isteyerek, "Genel Başkan’a kendi ekibini kurma fırsatı verilmeli. 2015 genel seçimleri önemli. O nedenle delegelere önerim, anahtar listeye destek verin, maymuncuk kullanmayın" dedi.