Gazete Vatan Logo

CHP ziyaret etti

CHP heyeti, Özgür Gündem gazetesi için “nöbetçi yayın yönetmenliği’ yapan ve tutuklanan Fincancı, Nesin ve Önderoğlu’nu ziyaret etti.

CHP ziyaret etti

Özgür Gündem gazetesinde “nöbetçi genel yayın yönetmenliği” yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’i CHP’li milletvekillerinden oluşan bir heyet ziyaret etti.

Fincancı’nın, CHP heyetine yaptığı değerlendirmede, “Özgeçmişimde böyle bir eksik vardı o da tamamlanıyor. Ağırlaştırılmış müebbet cezası alan mahkumlarla aynı koşullarda kalıyorum. Burada hak ihlalleri var. Tek kişilik hücreler en üst katta olduğundan, havalandırma için 3 kat aşağı indirilmem gerekiyor. Havalandırma saat 2-3 arası, henüz havalandırmaya çıkmadım” dedi.

‘Gözdağı veriyorlar’

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün Türkiye Temsilcisi Önderoğlu’nun da CHP heyetine, “Toplumsal muhalif tabanı hedef alan ve herkesi baskılayan sistemli bir kalkışma var. Önce gazeteciler, sonra akademisyenler şimdi de sıra sivil toplum kuruluşlarında. Bize, korumasız insanlara koca bir gözdağı veriyorlar” diye konuştu. Nesin’in de CHP heyetine, “7 Haziran’da Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yaptım. Ebu Leyla ile ilgili iki haber propaganda sayılıyor. Ebu Leyla Kobani’de savaşıyor. O örgüt IŞİD’e karşı savaşıyor ve Türkiye ile ilgisi yok. 1978’den beri gazeteciyim” dedi.

Haberin Devamı