Gazete Vatan Logo

CHP kapalı oturum istedi!

'Gerçekten bir çözüm mü aranıyor, yoksa...'

ANKARA - CHP hükümetin “İmralı süreci”yle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmemesinden şikayetçi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, İmralı süreciyle ilgili, “Bizim tercihimiz milletin önünde açık, şeffaf, net bu sorunun Meclis’te görüşülmesidir. İktidar ana muhalefet partisine ve muhalefet partilerine bilgi aktarmada iktidar çekiniyor ise, gelsinler TBMM’ye gerekirse kapalı oturum istesinler” dedi.

İmralı süreciyle ilgili ise net bir açıklamanın, resmi bir bilgilendirmenin olmadığını belirten Koç şöyle devam etti: “Ana muhalefet partisinin sözcüsü olarak partim adına, süreçle ilgili hiçbir bilgimiz olmadığını söylüyorum. Gerçekten bir çözüm mü aranıyor, yoksa süreç mi yönetiliyor? İmralı’nın bir ada olmaktan çok siyasi kararların alınabileceği, siyaseten bir referans noktası olarak değerlendirilebilecek bir merkez olarak sunulmaya başlandı. Ada’da bir masa, masanın bir ucunda Öcalan, diğer ucunda da Erdoğan.”

Öcalan mı onaylayacak?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, 4. Yargı Paketi’nin henüz Meclis Başkanlığı’na sunulmadığını belirterek, “Beş adımlık yoldan gelemediğine göre bu paket İmralı’ya mı gitti? Bunun onayını Öcalan mı verecek, son haline o mu getirecek? Gizlenen nedir? İçinde etkin pişmanlık mı var?” diye sordu.

Haberin Devamı