Gazete Vatan Logo

CHP’den MİT’e suçlama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘fuatavni’ hesabıyla yapılan mesajlaşmalar ve kaset iddialarıyla ilgili “ Onların MİT üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz” dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’den gelen bir grup kanaat önderiyle kahvaltıda buluştu. Ankara’da gerçekleşen buluşmanın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

- PARALAR NEREDE? (Twitter’daki ‘Fuat Avni’ hesabıyla ilgili CHP’ye yönelik mesajlaşmalar ve kasetle şantaj iddiaları): Bu kadar deli saçması şeyler nasıl uydurulabiliyor? Onların MİT üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi dairelerden kaç kişinin görevlendirildiğini de biliyoruz. Türk Dil Kurumu üzerinden bize para aktarılıyormuş. Peki bu hükümet nerede? Niye bulmuyor bu paralarımızı? Varsa bize haber versinler. Gidip alalım. Gerçekten paraya ihtiyacımız var. Bu kadar iğrenç iftiralarla ben ilk kez karşılaşmıyorum.”

- DELİ SAÇMASI: (Meclis’teki kavga ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın ‘kendileri darp ettiler’ açıklaması): Deli saçması bir açıklama. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Ak Parti milletvekilleri diğer milletvekillerine saldırıyorlar. İnsanlık dışı, ahlak dışı bir uygulama. Düşüncenin açıklanmasına tahammül edemiyorlar. Demokrasiyi öğrenemediler. Baskıyla saldırıyla parlamentodan yasa geçirmeye çalışıyorlar. Biz gerginlikten uzak duralım diyoruz. Onlar kalkıyorlar ellerinde çekiçle milletvekillerini dövüyorlar,

Haberin Devamı

- HER ŞEYİ GÖZE ALIRLAR: (7 Haziran seçimleri) Bütün hazırlıklarımız var. Bütün toplumu sandıklara sahip çıkmaya davet edeceğiz. Ak Parti iktidardan gitmemek için her türlü yola başvuracaktır. Çünkü iktidardan gitmenin maliyetinin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Her şeyi göze alırlar bunlar. Yalanı, iftirayı, cinayeti her şeyi göze alırlar. İktidardan gitmemek için her şeyi yaparlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, önümüze hangi engelleri koyarlarsa koysunlar Cumhuriyet Halk Partisi haziran ayında iktidar olacaktır. Bunu Ak Partililer unutmasınlar.”

Koç: Bunları isim isim biliyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç de Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bazı CHP milletvekilleri tarafından Twitter’daki ‘fuatavni’ hesabına gönderildiği öne sürülen doğrudan mesajların fabrikasyon ürünü olduğunu belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yapılanlar en tepedeki zalimin emri ile oluşturulan MİT içerisindeki bir ekibin açık tezgahıdır. MİT içindeki bu ekip dört kişiden oluşuyor. İki kişi Stratejik Analiz Başkanlığı’nda diğer ikisi ise İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı’nda görevlendirilmişlerdir. İftira ve yalanlar; saraya bağlı, hukuk tanımazlığı ile ünlü bir bakanın onayından geçiyor. Kara haberler haram medyasına talimatla yayınlatılıyor. Biz bunları net bir şekilde isim isim biliyoruz.”