Gazete Vatan Logo

CHP’de ‘kurultay’ zamanı

CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı bugün başlayacak. Kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında eski yardımcısı Muharrem İnce var

CHP’de ‘kurultay’ zamanı

CHP Sözcüsü Haluk Koç, kurultayın yapılacağı ATO Congresium’da dün bir basın açıklaması yaptı. Koç, ’Blog listeye dönüş olur mu?’ şeklindeki bir soru üzerine “Genel başkanımızın da açıklaması var. Asıl olan çarşaf listedir. Ve çarşaf listenin uygulanmasına dönük kendi talebini, beklentisini iletmiştir. Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum ama bahsettiğiniz kişiler, şimdiye kadar çarşaf liste yönünde bu partide bir kural oluşması için verilen mücadelenin hiçbir yerinde olmamışlardır” dedi.

Gezi mağdurları ve Uludere’de yakınlarını kaybedenlerin yakınlarının da kongreye geleceğini söyleyen Koç, 905’e yakın gazetecinin kurultayı izleyeceği bilgisini aktardı.

İki adayın da süsü olsun

İnce’yi destekleyen Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da dün kurultayın yapılacağı salonu gezdi. Yılmaz, “Burada her iki adayın kendisini süslemeleriyle, sözleriyle, mesajlarıyla temsil etmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kurultaya bir gün kala partide saflar netleşmeye başladı. Eski Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Perihan Sarı’nın da aralarında bulunduğu milletvekili ve PM üyelerinin büyük bölümünün Kılıçdaroğlu’na destek kararı aldığı belirtildi. CHP’nin daha ‘sosyal demokrat’ çizgiye çekilmesi gerektiğini savunan sol grupsa alternatif PM listesi hazırlığı içinde olduğunu ifade edildi.

Haberin Devamı

CHP’de ‘kurultay’ zamanı

34 olağan 17 olağanüstü kurultay

CHP kuruluş tarihinden günümüze toplamda 34 Kurultay ve 17 Olağanüstü Kurultay yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün ardından genel başkanlık koltuğuna bugüne kadar, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu oturdu. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra CHP bugün 18. Olağanüstü Kurultayı’nı gerçekleştirmek üzere toplanacak. Anadolu Ajansı, arşivlerinden CHP kurultaylarına ilişkin fotoğraflar geçti.