Gazete Vatan Logo

Ceylin’in katilleri birbirini suçladı

İZMİR’in Ödemiş ilçesinde, cesedi komşu evde bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik cinayetiyle ilgili davada oto tamircisi Serkan Türkmen (37) ve eşi Şükriye (30) ile halası Raziye Ö.’nün (62) yargılanmasına başlandı.

Ceylin’in katilleri birbirini suçladı

İlk duruşmada Şükriye Türkmen, küçük kızı eşinin baskısıyla kaçırıp öldürdüğünü öne sürdü. Serkan Türkmen ise “Cinayeti eşim işledi” dedi.

Vahim suçlama

Ödemiş’te parkta oynarken kaybolan Ceylin Atik’in cesedi, su içerken görüldüğü komşuları Serkan Türkmen’in evinde bulundu. Cinayetle ilgili davada Serkan ve eşi Şükriye Türkmen, ‘Çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’, Raziye Ö. ise ‘Suç delillerini yok etmek’le suçlanıyor.

Bayılttık, sandığa koyduk

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Ceylin’in babası Murat, dedesi Mustafa, babaannesi Ülkü Atik ile yakınları hazır bulundu. Savunmasını yapan Şükriye Türkmen, cinayeti işlediğini kabul etti: “Eşim beni dövdü, çocuğuma zarar vermekle tehdit etti. Ben de her şeyi eşimin zoruyla yaptım. Çocuğum için sustum ama artık anlatacağım. Ceylin parkta çocuğumla oynadı, sonra birlikte eve geldik. Eşim arsa almıştı, onun parasını vermek için ‘Onların parası çokmuş’ dedi, Ceylin’i kaçırmamı istedi. Ben de Ceylin’i eve getirdim. Eşimin yanında yüzünü havluyla kapatıp bayılttım. Sonra da eşimle sandığa koyduk. Halam Raziye Ö.’nün olaylan haberi yok.”

Haberin Devamı

Babaanne bayıldı

Duruşmada Şükriye Türkmen’in anlattıklarını duyan Ceylin’in babaannesi Ülke Atik sinir krizi geçirince salondan çıkarıldı. Savunmasını yapan Serkan Türkmen ise karısını yalancılıkla suçladı: Ceylin’i hiç görmedim. Eşim olaydan sonra beni gece yarısı konuşmak için dışarı çıkardı. Parkta araçta otururken Ceylin’i kazayla kendisinin öldürdüğünü söyledi. Ben ‘Karakola gidelim’ dedim. Ama eşim o gün doğum günü olduğunu ve gitmek istemediğini söyledi. Evde Ceylin’in olduğu odadan gelen kokuyu hissedince öldüğünü anladım. Ertesi gün eşimle olayı anlatmaya giderken bizi arayan polislere yolda yaşananları anlattım. Eşimin olayı kasten yaptığını tutuklandığım duruşmada hâkim söyledi. Benim olayla ilgim yok.”

30 Mart’a ertelendi

Serkan T. de Raziye Ö.’nün olayla ilgisinin olmadığını söyledi. Tutuksuz yargılanan hala Raziye Ö. de “Cesedin evde olduğundan ve olaydan haberim yoktu” dedi. İfadelerin ardından mahkeme heyeti, Serkan ve Şükriye Türkmen’in tutukluluk halinin devamına, Raziye Ö.’nün ise duruşmalara katılmamasına karar verdi. Duruşma, 30 Mart’a ertelendi.

Haberin Devamı