Gazete Vatan Logo

Çekilen araç sorgulama | İstanbul Trafik Vakfı araç çekemeyecek! Araçları artık kim çekecek?

İstanbul Trafik Vakfı İstanbul’daki araç çekçe işinin yüzde 20’sini yapıyordu. İstanbul Valiliği, kent genelinde park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma işlemlerini gerçekleştiren İstanbul Trafik Vakfı'nın artık bu faaliyetlerini sona erdirdiğini duyurdu. Peki, araçları kim çekecek? Çekilen araç nasıl sorgulanır? İşte İstanbul Trafik Vakfı ile ilgili son gelişmeler…

Çekilen araç sorgulama | İstanbul Trafik Vakfı araç çekemeyecek! Araçları artık kim çekecek?

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada “1996 yılında kurulan İstanbul Trafik Vakfı, ilimizde park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerini sona erdirdi. 05 Kasım 2019 tarihinde toplanan İstanbul Trafik Vakfı Kurucular Kurulu, vakıf araçlarıyla verilmekte olan park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerinin 30 Kasım 2019 tarihi itibariyle sonlandırılmasına karar vermiştir.” denildi. Peki, araçları kim çekecek?

ARAÇLARI KİM ÇEKECEK?

Açıklamada; milyonlarca liralık tüm bu işlemlerin hangi kurum ya da kuruluş tarafından sürdürüleceğine ilişkin bilgi verilmese de işlemin emniyet görevlilerince gerçekleştirileceği öngörülüyor.

ÇEKİLEN ARAÇ NASIL SORGULANIR?

e-DevletAraç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” işlemi ile plakanıza ait olan cezaları görüntüleyebilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/ sistemi üzerinden E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, kullanıcı girişi ile sisteme girin.

Karşınıza çıkan anasayfadan arama bölümüne “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” yazın, karşınıza çıkan ekrana tıklayın. Sorgulama işlemleri gerçekleşir.

Haberin Devamı

Sorgulama işlemi gerçekleşirken, iki seçenek karşına çıkar.

Ceza yoksa: “Son bir yıl içerisinde adınıza kayıtlı araç plakasına yazılan herhangi bir ceza bulunamadı.’’ yazısı çıkar.

Cezanız varsa ise şu bilgiler yer alır;

T.C. Kimlik Numarası

Aracın Plakası

Cezanın Düzenlendiği İl

Cezanın Düzenlendiği İlçe

Ceza Tarihi

Ceza Saati

Ceza Tutarı (TL)

TRAFİK CEZASI NASIL ÖDENİR?

Trafik cezasını ödemek için öncelikle verilen cezanın tebliğ edilmiş olması ve sistemde gözükmesi gerekmektedir. Ceza tebliğ edilir edilmez anlaşmalı bir banka üzerinden ödeme yapılabilmektedir. Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden kredi kartıyla ve PTT şubelerinden nakit olarak da ödeme yapılabilmektedir.

Yazılan trafik cezasını erken (15 gün) ödenmesi durumunda yüzde 25 indirim uygulanır. Trafik cezası nakit veya kredi kartı ile ödenebilmektedir.

Son tarihi geçirilen trafik cezaları için ise gecikme zammı uygulanır. Her ay için yüzde 5 oranında gecikme faizi uygulanır.

Haberin Devamı