Gazete Vatan Logo

Canlı bombanın kimliğini kullandığı Hamza Tombak VATAN'a konuştu

TAKSİM İstiklal Caddesi'ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 21 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini Türkiye'de 81 ilde aranan 4 İŞİD'ci den biri olan Savaş Yıldız'ın gerçekleştirdiği bildirildi.

Canlı bombanın kimliğini kullandığı Hamza Tombak VATAN'a konuştu

İstiklal Caddesi'nde kendisini patlatan canlı bombanın Savaş Yıldız olduğu belirlendi. Savaş Yıldız, HDP'nin Mersin ve Adana'daki HDP teşkilatlarına bombalı saldırı düzenleyen kişi olarak biliniyordu. Canlı bomba S.Y., 2007'de de DHKP-C örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile hem Ankara'da hem de İstanbul'da gözaltına alınmış.

SAHTE KİMLİK KULLANIYORDU

Türkiye'de aranan 4 İŞİD militanından biri olan Savaş Yıldız'ın Hamza Tonbak sahte kimliği kullandığı da tespit edilmişti.Hamza Tonbak sahte kimliğini kullanan S.Y'nin 23 Ekim’de doktora, 24 Ekim’de ise eczaneye giderek ilaç aldığı, soğuk algınlığı için ise eczaneden Amoklavin, Zero-P ve Gripamol adlı grip ilaçları aldığı belirlenmişti.

Savaş Yıldız'ın kimliğini kullandığı Hamza Tonbak Vatan'a konuşmuştu. ‘Hamza Tonbak’ VATAN’a yaptığı açıklamada ‘Bir yıldır benim kimliğim ile sürekli doktora gidip ilaç almış’ demişti.

ARANAN 4 IŞİD'ÇİDEN BİRİ
Patlamanın ardından yapılan ilk incelemenin ardından, kafası vücudundan ayrılan canlı bombanın kimliği de belirlendi; 'Türkiye'de 81 ilde aranan 4 İŞİD'ciden biri olan S.Y.Güvenlik güçleri, Taksim meydanındaki Çevik Kuvvet toplanma alanını hedef aldığı sanılan canlı bombanın, takip edildiğini düşünerek Yunan Başkonsolosluğu'nun önünde, Balo sokak girişinde kendini patlattığını değerlendiriyor.

Haberin Devamı