Gazete Vatan Logo

Büyük saygısızlık!

Domuz gribi haberlerine ateş püskürdü

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, domuz gribi hastalığına yakalandığı yönünde çıkan iddialarla ilgili olarak DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Bugün itibariyle medyada kendisi ile ilgili birçok haber yayınlandığını ifade eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "26 Temmuz'da Çanakkale Seramik Bayramı'na gitmiştim. Açık havada terli oturdum ve rüzgar da vurdu. Sonrasında gece uyuduğumda kırıklık ve ateş hissettim. Bu nedenle de ilaç aldım. Pazartesi günkü törenlere katıldım. Çanakkale'de 3-4 belediyeyi gezdim. Daha sonra bir hoca hanım ile İstanbul'da bir hastaneye gittik. Kalp, göğüs, kan ve idrar tahlillerim yapıldı, hepsi de iyi çıktı. Allah'a şükür bir sorun yok. Fakat her ihtimale karşı son dönemlerde meşhur olan domuz gribi tahlillerinden yaptırmamız söylendi. Ama bu ifade Türkiye'de döndü dolaştı, benim bu hastalığa yakalandığım yönünde haberler çıktı. Benim için çıkan haberler önemli değil, fakat ben bu ülkenin bakanıyım, bu ülkenin prestijiyim. Türkiye'nin prestiji, itibarı, turizmi var. Bu çıkan haberleri Türkiye'ye yapılan büyük bir saygısızlık olarak görüyorum. Domuz gribi de olabiliriz veya başka bir hastalığa da yakalanabiliriz. Konuları böyle abartarak gazetecilik yapmak doğru değil. Bugün aldığımız sonuçları basın bildirisi olarak sizlerle paylaşacağız. Bugün aşağı yukarı 50 tane geçmiş olsun mesajı ve telefon aldım. Birisi kuyuya taş attı, kırk akıllı çıkartamıyor" dedi.


Bakan Özak, sözlerine şöyle devam etti:

"Beni seven insanları üzüyorsunuz. Faruk Özak benim elimi tuttu, ben de hasta olur muyum diye düşünen insanlar var. Bu kadar insana saygısızlık yapmak ve rahatsız etmenin ne alemi var. Bekle, ara, sor, eğer bende domuz gribi çıksaydı zaten herkese söyleyecektim. Kanser de olabiliriz neticede, biz insanız. Domuz gribi demek, ölüm demek mi? Ölüm olsa ne olur sanki. Bunun tedavisi var. Ben de olabilirdim, ama çok şükür olmadım. Sonuçlarım negatif çıktı ve sizlerle paylaşıyorum. Basının dikaktli olması gerekiyor. Bize telefon açıldığı zaman biz doğruyu söylüyoruz. Bugün dinleneceğim, yarından sonra çalışmaya başlayacağım. Doktorların tavsiyesi üzerine, üşüttüğüm için ateşimin düşmesi amacıyla bugün evde oturuyorum. Bugün de ben tatil yapıyorum."


Haberin Devamı