Gazete Vatan Logo

Burak Can cinayetinde flaş gelişme!

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı'nda çıkan olaylarda başından vurularak ölen Burak Can Karamanoğlu ile ilgili hazırlanan iddianameyi mahkeme " eksik soruşturma" gerekçesiyle savcılığa iade etti.

Berkin Elvan'ın cenaze törenin ardından Okmeydanı'nda çıkan olaylarda Başından vurularak öldürülen Burak Can Karamanoğlu ile ilgili iddianame düzenlenmiş 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet savcısı Mesut Erdinç Bayhan'ın hazırladığı iddianameyi inceleyen istanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi "eksik soruşturma" gerekçesiyle dosyayı savcıya iade etti.

Eksik soruşturma

Mahkeme iade gerekçesinde ise sanıklara yüklenen suçla mevcut delil ilişkisine açıklık getirilmesini istedi. Sanıklarla deliller arasındaki ilişkiye açıklık getirilmesini isteyen mahkeme, “Şüphelilere yüklenen suçu oluşturan olayların mevcut delillerle ilişkilendirilerek açıklanmadığını ifade etti. Mahkeme suçun sübutuna etkisi olacak mutlak delillere ilişkin eksik soruşturma yapıldığını anlattı.

Şüphelilerin telefon incelemesi yapılsın

Olay günü olay saatinde Burak Can Karamanoğlu'nu vuran silahın şüpheliler Volkan G. ve Oğuz K. tarafından kullanıldığını, Karamanoğlu'nun kimin atışı ile vurulduğunun tespit edilemediğini hatırlatan mahkeme, bu nedenle bu iki zanlının olay anına ilişkin ayrıntılı telefon incelemesinin yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

Mahkeme Oğuz K.'nın iddianamede yasa dışı terör örgütü üyesi olarak gösterildiğini ancak bu yönde bir delilin dosyada bulunmadığını belirtti.

Savcının itiraz hakkı var

Dosya, iddianameyi hazırlayan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan'a geri gönderildi. Savcı Bayhan ya mahkemenin kararına itiraz edecek, ya da mahkemenin belirttiği eksiklikleri gidererek yeniden iddianame düzenleyecek. Savcı Bayhan iade kararına itiraz ederse dosya bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Bu mahkeme, 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi konusunda kararını verecek.