Gazete Vatan Logo

‘Bu nasıl hakimlik?’ ‘Terbiyesizlik yapmayın’

Asansör faciası davasını geren diyaloglar...

İSTANBUL Mecidiyeköy’deki Torun Center’da 10 kişinin öldüğü asansör faciasına ilişkin dava gergin başladı. İstanbul Adalet Sarayı’ndaki 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, “Taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan 2,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen 4 tutuklu, 17 tutuksuz sanık katıldı. Saat 10.00’da başlayan duruşmada ölen işçiler İsmail Sarıtaş, Hıdır Ali Genç, Vahdet Biçer ve Cengiz Tatoğlu’nun aileleri ile İnsan Hakları Derneği, İnşaat İşçi Sendikası, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve ölen 10 işçinin arkadaşı Hüseyin Gündoğdu davaya müdahil olarak katılma talebinde bulundu.

‘Onlar öldü ben ölmedim’

Gündoğdu, “Ölen 10 arkadaşımla birlikte çalışıyordum. Onlar öldü ben ölmedim. Onları savunmak için buradayım. Şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum” diyerek müdahilllik talebinin kabul edilmesini istedi. Söz alan sanık Murat Aytemur’un avukatı Hasan Girit ise, “Sanıklar hüküm kuruluncaya kadar suçsuzdur. Ortalığı bulandıracak hareketlerden kaçınmak gerekir....” deyince salonda gerginlik yaşandı. İzleyici bölümündeki Avukat Alp Tekin Ocak oturduğu yerden kalkarak, “Ne demek ortalığı bulandırmak?” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Başkan dışarı çıkardı

Mahkeme Başkanı Metin Tamirci, bağıran izleyicinin dışarı çıkarılması talimatını verdi. Avukat Güray Dağ da, “Benim avukatım, çıkartamazsınız” dedi. Başkan Tamirci, “Hayatım boyunca duruşmalara izleyici olarak katılıp da bağıranları salondan çıkardım. İzleyicinin dışarı çıkmasını bekliyorum” dedi. Bu sırada cüppesini giyen Alp Tekin Ocak da avukat olduğunu söyledi. Başkan, ‘dışarı çıkarın’ talimatını yineledi, duruşmaya 10 dakika ara verdi.

Aranın ardından Başkan Tamirci olunları tutanağa yazdırdı. Ön tarafa giden Avukat Ocak da, “Sanık avukatının ‘Ortalığı bulandırıyorlar’ sözü üzerine konuştum. Duruşmanın intizamını bozduğum için özür dilerim” dedi. Başkan Tamirci de, “Bu erdemi gösterdiğiniz teşekkür ederim. Ancak bir karar aldık lütfen salondan çıkın” dedi. Cübbesini çıkaran Ocak da salondan ayrıldı.

Haberin Devamı