Gazete Vatan Logo

Bu kez ‘katliam’ gerilimi

Bu kez ‘katliam’ gerilimi

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen katliamla ilgili Meclis’e bilgi vermesi usulüne muhalefet tepki gösterdi. Ala’nın uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin gündem dışı konuşan AK Parti’li vekile yanıt verdikten sonra Genel Kurul’dan ayrılması üzerine muhalefet, “Bakan, muhalefeti dinlemeden kaçtı” eleştirisini getirdi. Bunun üzerine Meclis’te tansiyon yükseldi.

‘Hakları çiğnemek’

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Ak Parti Milletvekili Tahir Öztürk’ün uyuşturucuyla mücadele içerikli gündem dışı konuşmasına karşılık cevap hakkını kullanmak üzere Ala’yı kürsüye çağırdı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ala’nın gündem dışı konuşmaya yanıt vermesi halinde partilerin konuşma hakkının ortadan kalkacağını söyledi. Gök’e karşılık Aydın, “geçmişte de bu çok uygulandı, iç tüzük buna cevaz veriyor” dedi. Gök, “Sayın Bakanı buraya davet etmek, siyasi partilerin konuşma haklarını çiğnemek demektir” dedi.

‘Belki istifa edecekti’

Ala, 10 dakikalık konuşmasının ardından Aydın’dan bir dakika daha istedi. Aydın, süre veremeyeceğini söyledi. Bu sırada laf atan CHP Milletvekili Ömer Gürer, Aydın’a, “belki istifa edecekti” diye seslendi. CHP sıralarına dönen Ala, “5 yılda 6 seçim kaybedenler istifa edip yerlerini yenilerine bırakmalı” ifadesini kullanırken Gürer de, “103 kişiyi öldüren olsam istifa ederim Sayın Bakan” dedi.

Haberin Devamı

‘İçişleri Bakanı kaçıyor’

Ala’nın ardından söz alan Gök, “Sayın Bakan büyüklere masallar anlattı ama bizim masallara karnımız tok” dedi. MHP vekili Kadir Koçdemir ise “Teflon tava gibi sorumluluk almadan bu makamların havasını basmak insan olmakla bağdaşmaz” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Bakan Ala Genel Kurul’dan ayrıldı. CHP’li Gök “İçişleri Bakanı kaçtı, bunun adı budur” dedi. Kürsüde konuşan HDP’li vekil Çağlar demirel ise “Devletin ve hükümetin içerisinde birebir IŞİD yapılanması olduğunu Bakan’ın konuşmasında kendini gösterdi. Evet, devlet katliam yapacağının provasını da yaptı” dedi. Meclis Başkanı Aydın, “Devlet, katliam yapmaz, devlet terörle mücadele eder” diye konuştu. Gerilimin ardından TBMM’deki toplantıya ara verildi.

Haberin Devamı