Gazete Vatan Logo

Bu katil magandalarla her an hepimiz çarpışabiliriz!

İzmir'de, bir tavuk dağıtım şirketinde şoför olarak çalışan 30 yaşındaki İsmail Sayım, aracıyla yolda giderken tesadüf eseri teyzesinin oğlunun karıştığı trafik kazasını gördü. Kaza yüzünden çıkan tartışmaya müdahale eden Sayım, polisi aramak istedi. Ama sabıkalı olduğu için paniğe kapılan diğer araçtaki saldırgan, genç adamı kurşun yağmuruna tuttu

Cinayetten sabıkalı katillerin ve şehir magandalarının kol gezdiği trafikte hepimizin başına gelebilecek bu olay, dün saat 08.00 sıralarında İzmir'in Karşıyaka semtinde meydana geldi. Tekstil işiyle uğraşan Süleyman Candan, 35 AR 0221 plakalı minibüsüyle Altındağ semtindeki işyerine gitmek üzere yola çıktı. Karşı yönden gelen, sürücüsü belirlenemeyen içinde 2'si kadın 6 kişinin bulunduğu 35 EKB 36 plakalı otomobil, ara sokaktan çıkarken Candan'ın aracının sol ön lastiğine çarptı. Maddi hasarlı kaza sonrası minibüsünden inen Candan, diğer araçta bulunanlarla tartışmaya başladı.

İşe giderken gördü
Bu sırada aynı yerden geçen İsmail Sayım, teyzesinin oğlu Candan'ın kazaya karıştığını ve hararetli bir şekilde tartıştığını gördü. Hemen aracından inip kaza yerine gitti ve tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Özel bir tavuk dağıtım şirketinde şoför olarak çalışan 30 yaşındaki Sayım, tartışma büyüyünce polise haber vermeleri gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Candan'ın aracına çarpan diğer araçtaki kişilerden biri tabancasını çıkarıp Sayım'a ateş etti. Göğsüne ve dizine iki kurşun isabet eden Sayım, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayın ardından hasarlı araçlarına binen saldırganlar, hızla ortadan kayboldu.

Saldırgan sabıkalı
Saldırganların neden paniğe kapıldığı polisin başlattığı soruşturma sonucunda ortaya çıktı. Zira, araçta bulunan saldırganlar, kazadan hemen önce aralarında husumet bulunan iki kişinin evini kurşunlamıştı. Kaza yerine polis geleceğini düşününce de çılgına dönüp kurşun yağdırdı. Polis, olay yerinde bir 7.65 milimetre çapında tabanca, 3 boş kovan ve 1 döner bıçağı buldu. Katiller kazaya karışan aracı ise bir sakağa terk etmişti. Sağ ön tarafı hasarlı olan otomobilin, saldırganlar tarafından kiralandığı belirlendi. Görgü tanıklarının ifadelerine başvuran polis, ateş eden kişinin daha önce de CD satıcısı Uğur ismindeki bir kişiyi öldürme suçundan aranan ve hırsızlık, yaralama, gasp gibi birçok suçtan sabıkası bulunan Abdül Balcı olduğunu, otomobilde bulunanlardan diğerinin ise Tamer Güngör olduğunu belirledi. Ölen İsmail Sayım'ın kuzeni Süleyman Candan da ateş eden Abdül Balcı'yı fotoğrafından teşhis etti. Balcı'nın bundan önceki olaylarından sonra da sürekli kaçtığı ancak yakalanması için özel ekipler kurulduğu anlaşıldı. Emniyet yetkilileri, olayla ilgili soruşturmayı ve tabanca ve kovanların balistik incelemesini sürdürüyor.

Haberin Devamı