Gazete Vatan Logo

‘Bir linç etmedikleri kaldı’

27 yaşındaki Mustafa Volkan D. cezaevinde geçirdiği 1 günü anlattı

‘Bir linç etmedikleri kaldı’

‘Yanlışlıkla’ tutuklanan Volkan D. cezaevinde kabus gibi bir gece geçirdiğini anlattı: Mahkumlar ‘Tecavüzcü geldi, buraya gönderin katili’ diye bağırıyordu.



Göreme’de Japon turist Mai Kurkiharac’ı öldürdüğü, Hosie Teramatsu’da yaraladığı iddiasıyla tutuklanıp önceki gün olayın gerçek faili Fatih U.’nun cinayeti itiraf etmesi üzerine serbest bırakılan 27 yaşındaki Mustafa Volkan D. cezaevinde geçirdiği 1 günü anlattı:

‘Bir linç etmedikleri kaldı’

“Olay günü ailece kardeşimin düğün hazırlıkları içindeydik ailece. Beni mobese kameralarında kırmızı Şahin otomobil gördükleri için tutukladılar. Çünkü asıl zanlı Fatih U.’nun da arabası kırmızı Şahin’miş. Emniyette de, Jandarma’da da ısrarla o saatlerde benzin istasyonunda olduğumu söyledim ama kimse dinlemedi. Cezaevi’nde tek kişilik hücreye kondum. Koğuşlardaki mahkumlar ‘Tecavüzcü geldi, buraya gönderin katili” diye bağırdılar. Gardiyanlar, askerler de aynı şekilde baktılar. Saatlerce yemek, su verilmedi. Fatih’in suçunu itiraf etmesinin ardından ikinci kez teşhise gittik. Dışarı çıktığımızda komutan ‘Gözün aydın, zanlı suçunu itiraf etti’ diyince derin bir nefes aldım. Komutanlar, gardiyanlar ‘seni suçladık, yargısız infaz yaptığımız için hakkını helal et’ dediler.

Bir tuhaf itiraf

Tutuklanan Fatih U. ise ifadesinde şunları anlattı: “Fotoğraf çekmekti amacım. Karşıma bisiklet kullanan 2 Japon turist çıktı. Arabadan indim, turistlerden birisine bakmak istedim. Aracı durdurup, bisiklete biraz çarptım. Fotoğraf çekip facebookta yayınlayacaktım. Bana bağırmaya başladılar. Bir tanesi sopa alıp bana vurdu. Aracıma bindim uzaklaşacaktım, turistlerden biri pantolonunu sıyırınca arabanın kapısını açtım, arka koltuğa geçtik. Sonra Avanos’a kaçtım, Irmağın kenarında elimi yüzümü yıkadım. Bıçağı da Kızılırmak’a attım.”

Haberin Devamı