Gazete Vatan Logo

Bin 568 gün sonra...

Sinem Yalçın’a cipiyle çarparak ölümüne neden olmuştu...

İstanbul’da 14 Ocak 2008’de moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a cipiyle çarparak ölümüne neden olan Faruk Kalkavan kaçtığı Belarus’ta yakalanarak Türkiye’ye iade edildi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü’nde yüksek lisans yapan moda tasarımcısı Sinem Yalçın (25) 14 Ocak 2008’de Üsküdar Altunizade’de arıza yapan otomobilini emniyet şeridine çekti ve aracını kontrol etmek için indiğinde Faruk Kalkavan’ın kullandığı cipin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Genç kızı bırakıp kaçan Kalkavan bir süre sonra yakalanarak tutuklandı. 3 ay 20 gün hapis yattıktan sonra 28 Nisan 2008’de tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Mahkeme Kalkavan’ı 5.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay 28 Mart 2011’de cezayı onadı. Fakat bu süreç içinde Kalkavan yurt dışına çıkarak ortadan kayboldu. Hakkında 16 Ağustos 2010’da kırmızı bülten çıkarılan Kalkavan, 2011 Kasım’ında İnterpol tarafından yakalandı ancak Belarus ile Türkiye arasında suçlu iade anlaşması olmadığı için serbest bırakıldı. Fakat Adalet Bakanılğı, Kalkavan’ın iadesi için girişimlerini sürdürdü. Bu girişimler sonuç verdi ve tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği 28 Nisan 2008’den tam bin 568 gün sonra Kalkavan Türkiye’ye iade edildi. Kalkavan, kalan cezasını çekmek üzere Ümraniye Cezaevi’nde konuldu. 5 yıl 5 ay hapis cezası bulunan Kalkavan’ın kaçtığı için cezanın tümünü yatacağı öğrenildi.

Acılı baba Sinan Yalçın kızının katilinin cezasını çekecek olmasını ağlayarak şu sözlerle değerlendirdi: “Yüzüne karşı Allah’tan korkmadın mı demek isterdim. Bunu bile dedirtmediler. Geldikten günler sonra bir dostumuz tarafından öğrendik getirildiğini. Bizden kaçırdılar, ama adaletten kaçamadı. Kızım katilinin demir parmaklıklar arasında olduğunu bilmek güzel. Üzüldüğüm tek konu var şimdi: Onu elleri kelepçeliyken görüp gözlerinin içine bakamamak.”

Haberin Devamı