Gazete Vatan Logo

BİMER sorgulama işlemleri

Başbakanlık İletişim Merkezi anlamına gelen BİMER üzerinde yer alan her türlü şikâyet, istek ve dilekleriniz hakkında başvuruda bulunabilme imkanına sahipsiniz. BİMER’e başvuruda bulunan ve bu başvuru hakkında bilgi edinmek isteyen herkes BİMER başvuru sorgulama uygulamasını kullanabilmektedir.

BİMER sorgulama işlemleri

Başbakanlık hizmetlerinin elektronik ortama taşınması ile birlikte ortaya BİMER adı verilen başvuru ve sorgulama hizmeti çıkmıştır. Bu hizmet sayesinde her vatandaş herhangi bir konu hakkında şikâyette bulunabilir, dilek ve isteklerini belirtebilir.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Eskiden bu tür işlemleri gerçekleştirmek isteyen birçok kişi uzun kuyruklar sebebiyle bunu yapmaktan çekinir ya da bu tür işlemleri gerçekleştirmek isterken oldukça büyük bir zaman kaybına uğrardı. Ayrıca uzun süre sıra beklemek de insanları yoruyordu. Fakat artık BİMER sayesinde hem zamandan tasarruf edilme imkanına erişen vatandaşlar hem de başvurularını kısa bir süre içerisinde halledebilir oldu.

BİMER Nasıl Kullanılır?

BİMER üzerinden istek, dilek ya da şikâyette bulunmak isteyen kişilerin, BİMER resmi sitesine giriş yapmaları gerekmektedir. Sitenin sağ üst köşesinde yer alan “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak da yapmak istedikleri başvurulara başlayabilirler.

Haberin Devamı

Başvuru yapmak isteyen kişilerin, T.C. Kimlik numaralarını, adlarını, soyadlarını ve annelerinin evlenmeden önceki soyadının ilk ve son harfleri ile birlikte cep telefonu numaralarını girmeleri gerekmektedir. Ardından “Onay kodu gönder” seçeneğine basarak işlemlerine devam edebilir, girmiş oldukları cep telefonu numarasına gönderilecek olan kodu da bir sonraki ekranda ilgili kod kutucuğuna girerek başvurusunu tamamlayabilirler.

BİMER başvuru işlemleri bu şekilde gerçekleştirilir. Fakat bir de yapılan bir başvurunun ne durumda olduğunu takip etme amaçlı “Başvuru Sorgula” adlı buton yer almaktadır. Bu butonun üzerinden de yukarıdaki işlemleri takip ederek başvuru sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-DEVLET Üzerinden BİMER Kullanımı

BİMER’in sitesi üzerinden başvuru yapma ve başvuru sorgulama işlemlerini yukarıdaki gibi BİMER sitesi üzerinden gerçekleştirebileceğiniz gibi aynı zamanda E-devlet üzerinden başvuru yapma ve başvuru sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için E-devlet sitesinde yer alan BİMER bölümüne girebileceğiniz gibi, BİMER sitesinde yer alan başvuru yapma ve başvuru sorgulama adımlarında form doldurma işlemlerinin hemen üstünde yer alan “E-devlet ile başvuru yapmak için tıklayınız.” ve “E-devlet ile başvuru sorgulamak için tıklayınız.” bağlantılarına tıklayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Her iki bağlantıya da tıkladıktan sonra, E-Devlet şifreniz ile birlikte, mobil ya da elektronik imza kullanarak, sadece T.C. Kimlik kartını kullanarak ve internet bankacılığı yolu ile BİMER uygulamasına giriş yapabilirsiniz.

Eğer bu işlemleri yaparken herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız, girmiş olduğunuz bilgileri tekrar kontrol etmeniz gerekmektedir.

Başvuru Sorgulama Numaramı Unuttum

BİMER resmi sitesi üzerinden yaptığınız başvurularda size bir başvuru sorgulama numarası verilecektir. Bu numarayı öğrenmek için birimle iletişime geçmeniz gerekmektedir. BİMER başvuru numarası sorgulama işlemlerinizi yapmak için bu numaraya ihtiyacınız olduğu için bu işlemi gerçekleştirmek durumundasınız. Bunun için BİMER sitesinde yer alan iletişim bölümü üzerinden başvuru sorgulama numaranızı almak için gerekli işlemleri yapabilirsiniz.

Haberin Devamı