Gazete Vatan Logo

BİMER sorgulama ekranına giriş

BİMER başvuru ve sorgulama ekranı tüm vatandaşlar tarafından herhangi bir ücret ödemesi yapılmadan kullanılabiliyor. Üyelik gerektirmeden tüm devlet birimleri internet ortamı üzerinden kolay bir şekilde BİMER başvuru ve sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi mümkün oluyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden 7 gün 24 saat işlem yapılabiliyor.

BİMER sorgulama ekranına giriş

Türkiye’de internet kullanımı gelişen teknolojinin sunmakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte dünyanın her yerinde olduğu gibi her geçen gün hızlı bir şekilde artış gösteriyor. Bu şekilde toplum genelinde oldukça yaygın bir kullanım seviyesine ulaşan internet altyapısı kamu hizmetleri alanında da kendisini etkin biçimde gösteriyor ki bu durumda internet üzerinde online BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı gibi dijital kamu hizmet çözümlerinin sunulmaya başlamasına neden oluyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojilerini son derece etkin bir şekilde kullanan Başbakanlık bünyesindeki Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış olan bu yeni nesil iletişim kanalı, Türkiye’de vatandaş ve devlet arasındaki iletişime yeni bir boyut kazandırıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Başbakanlığın, Türkiye’de vatandaşların devlet ile olan iletişiminin her zaman aktif kalmasının sağlanması ve aynı zamanda da daha modern standartlarda iletişim kurulabilmesinin mümkün olmasının sağlanması amacı ile internet ortamı üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı faaliyete geçirildi. Başbakanlık bünyesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilerek, internet ortamı üzerinde hizmete açılmış olduğu günden bu yana vatandaşlardan oldukça yoğun ve sık bir şekilde ilgi görmekte olan BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi ) ekranı ile vatandaşlar her türlü konuya ilişkin olarak iletişim kurabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

Özellikle de 21.yüzyıl dünyasında hızla gelişmekte olan mobil akıllı cihaz teknolojilerinin insanların yaşantıları içerisinde çok önemli hizmet çözümleri sağlamaya başlaması ile birlikte vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmet fırsatlarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu şekilde yaşamının her alanında internete erişim sağlayabildiği her yerden internet üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarını kullanabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, bu kapsamda günümüz Türkiye’sinde Başbakanlık tarafından hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranını da 7 gün 24 saat kullanabiliyor.

Haberin Devamı

İnternete erişim sağlanabilen her yerden son derece pratik bir şekilde kullanılabilmekte olunan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların her türlü vatandaşlık konusuna ilişkin olarak devlet birimleri ile iletişim kurabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Günümüzde vatandaşlar elektronik ortam üzerinde yer alan Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapmış olduğu BİMER başvurularının hangi işlem aşamasında olduğunun sorgulamasını veya durum/sonuç sorgulamalarını sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde yer alna Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların tüm istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Bunun yanı sıra vatandaşlar internet üzerinde yer alan ve resmi olarak Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden sadece dakikalar içersinde Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde bilgi edinme başvurularını da gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı