Gazete Vatan Logo

BİMER sistemi ile şikayet başvuruları online biçimde yapılabiliyor!

Türkiye’de Başbakanlık ve vatandaş arasındaki iletişimde BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile yeni bir dönem başladı. Vatandaşlar artık her türlü konuya ilişkin olarak istek, öneri ve şikayetlerini BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden iletebiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

BİMER sistemi ile şikayet başvuruları online biçimde yapılabiliyor!

Modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların daha çağdaş ve daha modern hizmetlerden yararlanabilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile tüm kamu kurum ve kuruşları tarafından internet teknolojileri son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de elektronik platform üzerinde hizmete açılmış olan dijital kamu hizmet uygulamaları ile birlikte Türkiye’de kamu hizmetleri ve kamu uygulamaları alanında vatandaşların modern çağ hizmet ve işlem standartlarından yararlanabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de Başbakanlık tarafından Türkiye’de vatandaş ve devlet iletişiminin de bu standartlar çerçevesinde kurulabilmesi amacı ile BİMER başvuru ve sorgulama ekranı hizmeti sunulmaya başlandı. Bu çerçevede de günümüzde vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) online hizmet ekranını kullanarak, devlet iletişimini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün hızla gelişmekte olan ileri nesil teknolojik olanakları ile birlikte artık dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de toplum engelinde internet kullanım oranları oldukça yüksek seviyelere ulaştır. Özellikle modern mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar interneti daha yoğun şekilde kullanıyor. Bunun yanı sıra reel işlem kanallarına göre internet üzerinde yer alan dijital işlem kanalları ile işlemlerin daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor olması dolayısı ile de internet kullanımları sürekli olarak artış gösteriyor. Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları da toplum genelinde meydana gelen bu gelişim çerçevesinde internette kamu hizmetleri sunulmaya başlandı ki bu durumda da BİMER başvuru ve sorgulama ekranı öne çıkıyor.

Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen özel bir yazılım çerçevesinde, vatandaşların modern teknoloji aracılığı ile günün her saatinde her noktadan erişim sağlayabildiği BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapacakları BİMER başvuruları doğrudan ilgili devlet birimindeki personelin BİMER ekranına düşüyor. Bu şekilde son derece modern bir vatandaş ve devlet iletişiminin oluşturulabilmesine yardımcı olan Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşların tüm istek, öneri ve şikayetleri konusunda her alanda kullanılabiliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar internet üzerinde yer alan ve Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış olan sanal iletişim kanalı BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden 7 gün 24 saat işlem gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde de bilgi edinme başvurularını da gerçekleştirebiliyor. Vatandaşların BİMER başvurularını günün her saatinde mesai saati, resmi tatil ya da hafta sonu tatili koşulu olmadan gerçekleştirebildikleri BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapılan istek, öneri ve şikayet bildirimlerine geri dönüşler en geç 30 iş günü içerisinde gerçekleştiriliyor. Bu süre Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde bilgi edinme başvuruları için ise en geç 15 iş günü içerisinde oluyor.

Haberin Devamı