Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru ve sorgulama sistemi nasıl kullanılıyor?

Başbakanlık tarafından sunulan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı oldukça yoğun ve sık şekilde ilgi görüyor. Online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde dakikalar içerisinde BİMER başvuruları yapılabiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından sunuluyor.

BİMER başvuru ve sorgulama sistemi nasıl kullanılıyor?

Türkiye’de internet hizmetleri toplum genelinde her geçen gün çok daha yoğun şekilde ilgi görmeye başladı. Özellikle de 21.yüzyıl Türkiye’sinde internet kullanımının her geçen gün büyük bir hız ile artış göstermesi, internet hizmetlerinin sürekli olarak popülerleşmesinde oldukça önemli etkilere neden olurken, devlet ve vatandaş iletişiminde daha modern hizmet yapısı için BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti açıldı. Başbakanlık bünyesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmiş olan dijital bir iletişim kanalı olarak faaliyet göstermekte olan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ekranı ile birlikte vatandaşların devlet iletişimlerini çok daha modern koşullar üzerinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de devlet ve vatandaş iletişimine yeni bir soluk kazandıran ve vatandaşların bu alanda çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlardan yararlanabilmelerini mümkün kılan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın hizmete açmış olduğu BİMER başvuru ve sorgulama uygulaması, hizmet vermeye başladığı günden bu yana kesintisiz olarak hizmet vermekte olan dijital bir iletişi kanalı olarak faaliyet gösteriyor. Vatandaşların bu şekilde devlet birimleri ile olan iletişimlerini çok daha çağdaş ve çok daha modern koşullar çerçevesinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Çünkü günümüzde vatandaşlar artık internet üzerinde Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından sunulmuş olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden devlet birimleri ile iletişimlerini çok daha pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Özellikle de günümüzde vatandaşlar, internet ortamında kendisinin hizmetine sunulmuş olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı sayesinde hem BİMER başvurularını hem de BİMER başvuru takiplerini 7 gün 24 saat mesai saati sonu, hafta sonu tatili ya da resmi tatil durumları ile karşı karşıya kalmadan gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bunun yanı sıra günümüzün hızla gelişen ve yaygın kullanıma sahip olan mobil akıllı cihazları aracılığı ile yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayarak, internette yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanabilme şansına sahip olabilmesi de günümüzde vatandaşların yoğun olarak kullanmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes tarafından 7 gün 24 saat internet ortamına erişim sağlanabilen her noktadan kullanılabilmekte olunan online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden birkaç dakika içerisinde istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşlar, son derece pratik bir şekilde kamu hizmetleri, kamu kurum ve kuruluşları ve diğer vatandaşlık durumları ile ilgili olarak var olan tüm istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinde vatandaşlardan başvuruları esnasında bazı kimlik bilgileri ve iletişim bilgilerinin girilmesi isteniyor ki bu bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde girilmesi, gerçekleştirilen başvuruların geçerlilik kazanması açısından oldukça büyük bir önem arz ediyor. Bu bilgilerin eksik veya hatalı girilmesi durumunda BİMER başvurusunun geçersiz sayılması problemi ile karşı karşıya kalınabildiğinden kesinlikle bu konuda daha dikkatli bir şekilde dikkat etmeleri büyük bir önem taşıyor.

Haberin Devamı