Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru ve sorgulama sistemi ile vatandaşlar kolaylıkla şikayetlerini resmi kurumlara iletebiliyor!

Türkiye’de artık devlet-vatandaş iletişiminde BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile önemli bir yenilik geldi. Vatandaşlar artık internet üzerinde yer alan online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile devlet birimleriyle iletişime geçebiliyor. Vatandaşlar BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden online BİMER başvurusunun dışında BİMER başvuru sonucu sorgulaması da yapabiliyor.

BİMER başvuru ve sorgulama sistemi ile vatandaşlar kolaylıkla şikayetlerini resmi kurumlara iletebiliyor!

Türkiye’de internet hizmetleri günlük yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer edinirken, son yıllarda internet üzerinde kamu hizmetleri de sunulmaya başlandı. Özellikle Başbakanlık bünyesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı, elektronik platform üzerinde yer alan kamu alanındaki en popüler dijital hizmet uygulamalarından birisi olarak öne çıkıyor. İnternet üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamaları ile birlikte vatandaşların yaşamının her alanındaki işlemini çok daha hızlı ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi nedeni ile oldukça yoğun ve sık bir şekilde kamu kurum ve kuruluşları tarafından da kullanılıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından hizmete açılmış olan elektronik ortam üzerinde yer alan dijital kamu hizmet uygulamaları, vatandaşların kurumlar ile ilgili olan işlemlerini hem daha hızlı şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor hem de daha pek çok yenil işlem fırsatından kamu alanında da yaralanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde hizmete açılmış olan Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşların devlet iletişimi konusunda da modern yüzyıl teknolojik olanaklarından ve hızlı işle imkanlarından yararlanabilme şansına sahip olabilmelerini sağlıyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinin elektronik platform üzerinde kamu hizmetleri alanında hizmete açılmış olan en popüler dijital kamu hizmet uygulamalarından birisi olan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı, hizmete açıldığı tarihten bu yana milyonlarca vatandaş tarafından kullanıldı.

Haberin Devamı

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların mesai saati sonu, hafta sonu tatili ya da resmi tatil gibi durumlar ile karşı karşıya kalmadan 7 gün 24 saat internet erişimini gerçekleştirebildiği noktalardan devlet iletişimini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan BİMER başvuru ve sorgulama uygulaması vatandaşlara bu konuda çok önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor. Bu çerçevede de her geçen gün hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojisi sayesinde yaşamının her anında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansını yakalayan vatandaşlar BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden sadece dakikalar içerisinde her türlü vatandaşlık hizmetine ve durumuna ilişkin olarak istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gerçekleştirebilme şansını yakalıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşlar aynı zamanda da Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’ndan yararlanarak, bilgi edinme başvurularını da gerçekleştirebilme şansını yakalıyor. Bu noktada günümüzde vatandaşların internet üzerindeki BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden gerçekleştirdikleri BİMER istek, öneri ve şikayet bildirimlerine yönelik olarak geri dönüşler en geç 30 iş günü içerisinde sağlanırken, bilgi edinme başvurularına ise Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde en geç 15 iş günü içerisin de sağlanıyor. Bu gibi avantajları ve kolaylıkları nedeni ile Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) dijital ekranı tüm vatandaşlar tarafından ilgili durumlarda yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı