Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru ve sorgulama hizmetini kullanmak için şifre gerekiyor mu?

Başbakanlık, internette BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti ile vatandaşlara devlet iletişiminde yeni bir hizmet çözümü getiriyor. Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nca hizmete açıldığı günden bu yana BİMER başvuru ve sorgulama ekranı yoğun şekilde kullanılıyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşlara devlet iletişimde önemli bir kolaylık getiriyor.

BİMER başvuru ve sorgulama hizmetini kullanmak için şifre gerekiyor mu?

Türkiye’de internet kullanım oranları özellikle dünya genelinde olduğu gibi ülkede de çok ciddi bir furya yaratan mobil akıllı cihaz ürünlerinin günlük yaşamın her alanında aktif olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte çok ciddi düzeylerde artışlar gerçekleştiriyor. Bu çerçevede de günümüzde artık Türkiye genelinde toplum tarafından günlük yaşamın her alanında karşı karşıya kalınan ihtiyaçların karşılanabilmesi veya işlemlerin gerçekleştirilebilmesi konusunda internet çözümlerinden yararlanılıyor. Bu çerçevede de Türkiye’de kamu hizmet ve kamu uygulamalarında da aktif şekilde kullanılan internet teknolojileri, son yıllarda vatandaşlara BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulamasını getirdi. Bu şekilde günümüz Türkiye’sinde artık vatandaşlar internet altyapısının pratik ve hızlı işlem şansından yararlanarak, başta Başbakanlık olmak üzere tüm devlet kurumları ile çok daha kolay şekilde ve hızlı olarak iletişim kurabilme şansına sahip olabiliyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından kamu hizmetleri alanında internet teknolojileri özellikle vatandaşların bireysel yaşantıları içerisinde internet üzerinde yer alan dijital hizmet çözüm ve kanalları aracılığı ile reel işlem kanallarına göre çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde işlem gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi dolayısı ile kullanılmaya başlandı. Çünkü kamu kurum ve kuruluşları bu şekilde kamu hizmetleri alanında da vatandaşların internetin sağladığı hızlı, pratik ve kolay işlem olanaklarından yararlanabilmesi hedefleniyor. Bu çerçevede de Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından internet platformu üzerinde hizmete açılmış olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı öne çıkıyor.

Günümüzde vatandaşlar Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından sunulmuş olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde devlet birimleri ile iletişim kurabilme şansına sahip olabiliyor. Günümüzde Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen özel bir yazılım aracılığı ile internet ortamı üzerinde vatandaşların hizmetine sunulmuş dijital ve modern devlet iletişim kanalı uygulaması BİMER başvuru ve sorgulama ekranının bu alanda vatandaşlara yönelik olarak sunmakta olduğu çok ciddi kolaylıklar ve fırsatlar bulunuyor. Özellikle de günümüzde artık vatandaşlar her türlü konuya ilişkin olarak istek, öneri ve şikayet bildirimlerini internet ortamı üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden 7 gün 24 saat gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra internet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden reel devlet birimleri iletişim kanallarına göre çok daha kısa süreler içerisinde ve bulunulan her noktada internet erişiminin söz konusu olduğu her an başvuru gerçekleştirebilme veya yapılan başvuruların durum takibini gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor. Bu gibi önemli avantajları ve kolaylıkları nedeni ile de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar tarafından internet ortamı üzerinde yer alan online BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı son derece etkin ve yoğun şekilde kullanılmakta olan en popüler dijital hizmet uygulamalarından birisi olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı