Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru sistemine nasıl giriş yapılıyor?

Başbakanlık tarafından hizmete açılmış olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların devlet iletişimlerini sağlayabilmeleri mümkün oluyor. BİMER başvuru ve sorgulama uygulaması üzerinden vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde devlet birimleri ile iletişime geçebilme şansına sahip olabiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşlar istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gerçekleştirebiliyor.

BİMER başvuru sistemine nasıl giriş yapılıyor?

Modern yüzyıl dünyasında teknolojik gelişmeler günlük yaşamın her alanında kendisine son derece etkin bir şekilde yer buluyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl teknolojilerinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte insanların yaşamlarının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi günümüzde internet hizmetlerinin yaşamın her alanında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yo açıyor. Günümüzde internet üzerinde yer alan Türkiye’ni en popüler dijital hizmet uygulamalarından birisi olarak BİMER başvuru ve sorgulama ekranı öne çıkıyor. Özellikle de Türkiye’de devlet ve vatandaş arasındaki iletişimin modern yüzyıl standartlarından yararlanılarak, çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlara kavuşturulabilmesine destek sağlıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojileri sayesinde artık internet ile yaşamının çok daha etkileşim halinde olduğu modern yüzyıl insanlarının, bireysel yaşamlarının her alanında etkin bir şekilde yararlanmakta olduğu internet teknolojilerinden ve dijital hizmet kanlarlından kamu hizmetleri alanında da yararlanabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de günümüzde Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet teknolojilerinin son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte elektronik platform üzerinde oldukça geniş kapsamlı kamu hizmetleri kendisine yer bulmaya başladı. Bu aşamada Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, internet üzerinde Başbakanlık tarafından hizmete açılmış olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı sayesinde devlet birimleri ile çok daha hızlı, çok daha modern ve çok daha kaliteli standartlarda erişim kurabilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl teknolojisinin günlük yaşamın şekillenmesinde son derece etkin bir rol üstlendiği Türkiye’de vatandaşlar Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama ekranını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Bu yüzden de günümüzde artık vatandaş ve devlet iletişiminin kurulması ve her zaman aktif bir şekilde bulundurulabilmesi amacı ile Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı faaliyete geçirildi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar elektronik ortam üzerinde 7 gün 24 saat kullanabilme şansına sahip olabildiği BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden devlet birimlerine istek, öneri ve şikayet bildirimlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşların Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde de bilgi edinme başvurularını son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Elektronik platform üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşların istek, öneri ve şikayet bildirimleri için en geç 30 iş günü içerisinde geri dönüşler sağlanırken, bilgi edinme başvuruları için ise Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde en geç 15 iş günü içerisinde geri dönüşler sağlanıyor.

Haberin Devamı