Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru sisteminden şikayet başvurusu nasıl yapılır?

Vatandaşlar artık internette BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanarak, devlet birimleri ile iletişim oluşturabiliyor. Günümüzde tüm vatandaşlar internette yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile devlet birimlerine istek, öneri ve şikayet bildiriminde bulunabiliyor. Online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden dakikalar içerisinde BİMER başvuru yapılabiliyor.

BİMER başvuru sisteminden şikayet başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye’de her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl mobil akıllı cihaz ürünleri sürekli olarak artan kullanıcı sayılarına ulaşıyor. Toplum genelinde günlük yaşantı içerisinde sağlamakta olduğu önemli kolaylıklar ve yeni nesil fırsatlar dolayısı ile oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan mobil akıllı cihaz teknolojileri, Türkiye’de kamu hizmetleri alanında da internetin aktif olarak kullanılmasına neden oluyor. Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından online BİMER başvuru ve sorgulama isimli dijital iletişim kanalı hizmeti sunulmaya başlandı. Bu şekilde Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşlar artık devlet iletişimini çok daha kaliteli standartlarda ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Modern yüzyıl çağında artık insanların son derece pratik bir şekilde yaşamlarının her alanında internete erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri, internet üzerinde yer alan dijital hizmetlerinde çok daha yoğun şekilde kullanılmasına neden oluyor ki bu durumda internet üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarının oldukça geniş bir çeşitliliğe ulaşmasına neden oluyor. Türkiye’de her geçen gün hızla gelişen teknolojiler ile birlikte internet hizmetlerine yönelik olarak bu denli yoğun bir ilginin meydana geliyor olması kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet altyapısının vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinde aktif olarak kullanılmasına neden oluyor. Bu çerçevede Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından da internet teknolojileri aracılığı ile dijital platformda vatandaşlara yönelik olarak BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı faaliyete sunuldu.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan ve 7 gün 24 saat kesintisiz olarak tüm vatandaşlar tarafından kullanılabilmekte olunan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların sadece dakikalar içerisinde devlet birimleri ile iletişimlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmelerini sağlıyor. Özellikle de Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından internet ortamı üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranını uygulamaya konulmasından önce vatandaşlara bu alanda sunulmuş olan reel işlem kanallarında vatandaşlar çok uzun süreler harcayarak, başvuru gerçekleştirebilmek durumunda kalıyordu. Bu durumunda vatandaşların günlük yaşantıları içerisinde çok ciddi zaman kayıpları yaşamasına neden olurken, BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile bu tip bir sorun kalmadığı gibi vatandalar internete erişimi gerçekleştirebildiği her yerden BİMER başvurusunda bulunabilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmiş olan özel bir yazılım çerçevesinde vatandaşların internet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekran üzerinden gerçekleştirmekte oldukları istek, öneri ve şikayet bildirimleri mesai günü içerisinde ilgili devlet birimindeki personelin BİMER ekranına ulaşıyor. Vatandaşlar Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ekranı üzerinden istek, öneri ve şikayet bildirimlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiği gibi Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde de bilgi edinme başvurularını da kolaylıkla gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından herhangi bir üyeliğe gerek olmadan 7 gün 24 saat kullanabilme şansı bulunan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı internet erişimi gerçekleştirilebilen her yerden kullanılabiliyor.

Haberin Devamı