Gazete Vatan Logo

Beykoz ve Sultangazi'de orman yangını çıktı! Çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi

Beykoz'da orman yangını çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibinin yanısıra söndürme helikopteri sevk edildi.. Sultangazi'de otluk alanda başlayan yangın ağaçlara sıçradı. Arazinin yakınında bulunan 3 ev önlem amaçlı tahliye edildi. Yangına itfaiyenin yanı sıra polis ekipleri de TOMA'larla müdahale etti.

Beykoz’da Poyrazköy ve Anadolu Feneri bölgelerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Havadan ve karadan müdahale ile Anadolu Feneri’ndeki yangın kontrol altına alınırken, Poyrazköy’deki yangına müdahale sürüyor.

Beykoz’da Poyrazköy ve Anadolu Feneri bölgelerinde olmak üzere iki farklı noktada saat 15.45 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Çevreye yayılan yoğun dumanı fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi

 

Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için itfaiye tarafından havadan ve karadan müdahale edildi. Anadolu Feneri’nde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Poyrazköy’de çıkan yangına ise müdahale devam ediyor.

SULTANGAZİ'DE AĞAÇLARA SIÇRAYAN YANGINDA 3 EV TAHLİYE EDİLDİ

Zübeyde Hanım Mahallesi'nde saat 15.20 sıralarında boş arazide başlayan yangın ağaçlara sıçradı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın çıkan alanın yakınında bulunan 3 ev önlem amaçlı tahliye edildi. Yangına itfaiye ekipleriyle birlikte polis ekipleri de TOMA'larla müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken, mahalleli 40 dereceyi aşan hava sıcaklığından bunalan ekiplere, soğuk su ve meşrubat ikram etti.

Haberin Devamı

 

"BENDE ELİMDEN GELİĞİ KADAR SU VERMEYE ÇALIŞTIM"

Olay yerine gelen ekiplere su ve meşrubat yardımı yapan Fikret Tokgöz, "Aşağıdaki derede yangın çıktı. Milletin evlerde yakındaydı, burada sıkıntı olacaktı. İtfaiyeyi aradık, 5-6 dakikada geldiler. Bende elimden geldiği kadar, su vermeye çalıştım meşrubat aldım" dedi.