Gazete Vatan Logo

Belgin Uygur kimdir? AK Parti MKYK üyeliğine seçilen Belgin Uygur hakkında merak edilenler…

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’yle MKYK listesi belli oldu. AK Parti MKYK Listede 75 isim yer aldı. AK Parti MKYK listesinde yer alan isimlerden biri de AK Parti üyelerinden Belgin Uygur oldu. Belgin Uygur kimdir, kaç yaşında ve nereli? AK Parti MKYK üyesi Belgin Uygur hakkında merak edilenler…

Belgin Uygur kimdir? AK Parti MKYK üyeliğine seçilen Belgin Uygur hakkında merak edilenler…

75 kişilik MKYK listesi belli oldu. 75 kişilik AK Parti MKYK listesine giren isimlerden biri de Belgin Uygur oldu. Belgin Uygur kimdir? AK Parti MKYK üyeliğine seçilen Belgin Uygur hakkında merak edilenler…

BELGİN UYGUR KİMDİR?

Belgin Uygur, 1977 senesinde Balıkesir'de dünyaya geldi. Annesinin adı Gülistan; babasının adı ise Turgut.

Belgin Uygur, ilköğretim eğitimini Bigadiç'te tamamladı. Daha sonra 1995 senesinde Bigadiç İmam Hatip Lisesini tamamlayan Belgin Uygur, 1999 senesinde ise lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.

Belgin Uygur, 2001 senesinde Balıkesir'de serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 2017 senesinde ise AK Parti Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanı olarak seçildi.

Belgin Uygur, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'den 27. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak seçildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasama çalışmalarına katıldı. Belgin Uygur aynı zamanda Adalet Komisyonu Katip Üyesidir.

Belgin Uygur, kendisi gibi hukukçu olan Eyüp Uygur ile evli ve 3 çocuk annesidir. Belgin Uygur, orta düzeyde Arapça ve İngilizce konuşabilmektedir.

Haberin Devamı