Gazete Vatan Logo

Başkan ve yüzükleri!

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu'nun yüzükleri yine ilgi odağı oldu

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu Ankara’daki yüksek bürokratlar arasında yüzüğe en düşkün isim. Karakullukçu önceki gece katıldığı Danıştayın ”Şura-yı Devletten Danıştaya Arşiv Sergisi”nin açılışında taktığı yeşim taşlı yüzükler yine ilgi odağı oldu.

Hüseyin Karakullukçu’nun önceki gün taktığı yüzükleri tasarımcı ve değerli taş uzmanı Ahmet Demirsoy’a sorduk: “Sayın Karakullukçu’nun çok konuşulan ve “Muhteşem Süleyman” diye anılan yüzüğünü ben yaptım. Kendisine bir arkadaşı hediye etti. Kasası 925 ayar gümüş olan yüzükte yeşim taşı var. Yeşim taşının üstüne ise tuğra ile kendisinin adı soyadı, altına doğum yeri Giresun’u ve doğum tarihini yazdık. Yüzüğü kaybettiği için sonradan bir tane daha yaptık onunda kenar kollarına ise Kanuni Sultan Süleyman’ın ‘Kılıcın yapamadığını adalet yapar’ sözünü istemişlerdi, Osmanlıca olarak onu yazdım. Kendisi yüzüğe çok meraklı. Bazen çizip tasarımını yapıp arkadaşları ile paylaşıyor. İki yüzük de yine yeşim taşından yapılmış. Yeşim taşı insanı rahatlatan, enerji veren ve yapacağınız işlerde adil davranmanızı sağlayan bir taştır. Danıştay Başkanı’na çok uygun bir yüzük. Kendisi de bunu öğrendiği için yeşim taşına meraklı.”

Demirsoy yeşim taşı yüzüğün Karakullukçu’da görüldükten sonra talebin çok arttığını ve internet sitelerinde ‘Karakullukçu Yüzük’ olarak satıldığını da söyledi.

Haberin Devamı