Gazete Vatan Logo

Başbakanlık önünde alarm!

Başbakanlık önünde alarm!

Başbakanlık yakınındaki Vekaletler Caddesinde, üzerinde bomba düzeneği şüphesi bulunan bir kişi, güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirildi. Şüphelinin üzerinde bomba aksamını andıran düzenek çıktı.Düzenekte yer alan maddenin cam macunu olduğu iddia edildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler,'zanlı kendini ihbar etmiştir.Canlı bomba yok' dedi.

Başbakanlık kaynakları saat 12.20’de meydana gelen olayla ilgili özetle şu bilgiyi verdi:

“Başbakanlık Korumaları kimlik göstermelerini isteyince, şahıs geri çekiliyor ve “üzerimde bomba var” diyor. Korumalar havaya ateş açıyor, bir polis de Tuğrul B’nin üzerine atlayarak, etkisiz hale getiriyor.”

Sözkonusu kişi gözaltına alınıp, Çankaya Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

İşte saldırganın üzerinden çıkan düzeneğin fotoğrafı:



Görgü tanıkları ise şüphelinin gömleğini çıkarmaya çalıştığını bunu gören güvenlik görevlilerinin ise kişiye müdahale ettiği iddia edildi.



KENDİNİ İHBAR ETTİ

İddialara göre şshsın üzerindeki denekte cam macunu da olabilir. Şahıs, polisi gitmeden arayıp kıyafetlerini tarif edip üzerimde bomba var diyerek ankesörlü telefonla kendini ihbar etti.



'ÜZERİMDE BOMBA VAR'

“Başbakanlık Korumaları kimlik göstermelerini isteyince, şahıs geri çekiliyor ve “üzerimde bomba var” diyor. Korumalar havaya ateş açıyor, bir polis de Tuğrul B’nin üzerine atlayarak, etkisiz hale getiriyor.”

BAŞBAKAN ORADA MIYDI?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hareketli anların yaşandığı sırada orada olmadığı öğrenildi.

Erdoğan, Uluslararası Asya Siyasi Partiler heyetini, saat 11:00’de parti genel merkezinde kabul etti.

Erdoğan saat 13:00’te ise Çalışma ziyaretinde bulunan Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile Resmi Konut'ta bir araya gelecek

Erdoğan, saat 17:00’de ise Rusya'ya hareket edecek.

Anadolu Ajansı'nın şüpheli şahsın vurulduğunu geçerken, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel ise twitter'dan vurulmanın olmadığı bilgisini paylaştı.


Başbakanlık önündeki Vekaletler Caddesi üzerinde ’canlı bomba’ paniği ile ilgili olarak Emniyet kaynaklarından açıklama yapıldı.

Tuğrul B.’nin ilk olarak, 155’i arayarak ’canlı bomba’ ihbarında bulundu. İhbar üzerine Başbakanlık civarında eşgali verilen şahsın ’canlı bomba eylemi yapacak’ diye anonslarla ekipler uyarıldı. Yapılan anonsların ardından 5 dakika sonra Tuğrul B., Vekaletler Caddesi üzerinde görüldü. Tuğrul B., polisin ’Dur’ ihtarında tereddüt edince korumalar tarafından havaya iki el ateş açıldı. Korumalar Tuğrul Ba.’ı yere yatırılarak etkisiz hale getirdi.

CAM HAMURU, SAAT VE KABLO

Tuğrul B.’nin üst aramasında bomba süsü verilmiş bir paket farkedildi. Daha sonra Tuğrul Bayır, elleri kelepçelenerek gözaltına alındı.İlk incelemede Tuğrul Bayır’ın cam hamuru, saat ve kablodan oluşan bomba süsü verdiği düzeneği karın kısmına yerleştirdiği ortaya çıktı. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri inceleme sonrası yolu trafiğe açtı.

KESKİN NİŞANCI VE ACİL OPERASYON TİMİ DEVREDE

Başbakanlık’ta görevli Özel Harekat’a bağlı acil operasyon timi ve keskin nişancı olay yerine gelerek güvenlik önlemi aldı.

KREDİ KARTINI ÖDEYEMEMİŞ

Kredi kartını ödeyemeyen Tuğrul B.’nin Başbakan Erdoğan’a ulaşmak ve sesini duyarmak için böyle bir girişimde bulunduğu belirtildi.



Haberin Devamı