Gazete Vatan Logo

Başbakan başyargıç olacak

MHP lideri, Gül’ü HSYK düzenlemesini veto etmeye çağırdı. Bahçeli, ‘Başbakan, yakayı kurtarabilmek için hukuku kurşuna diziyor’ dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin kavga-dövüş Meclis’ten geçirdiği HSYK düzenlemesini eleştirdi. Bahçeli partisinin dünkü grup toplantısında ilk olarak Başbakan’ın çocuklarıyla ilgili yolsuzluk iddiaları üzerine konuştu: “Şırnaklı Kemal, Trabzonlu Ayşe hayatını idame ettirecek bir işten mahrumdur. Çünkü bunların ismi Bilal veya Sümeyye değildir. Türk gençliği aç ve açıktayken Başbakan’ın çocukları kamu arazilerine çöreklenmekte, yetimlerin hakkını bol bol cebe indirmektedir. Önemli olan Bilal’in Karun kadar zenginleşmesi, soygunlarla küpünü taşırması ve Bilo Ağa seviyesine terfi etmesidir. ”

Besmeleyle soygun

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir Başbakan düşününüz ki, ne kadar uğursuz, hırsız, düzenbaz varsa etrafına toplasın. Başbakan besmeleyle soygun yapacak kadar günahkar olanların, Allah’ın selamıyla yolsuzluk gemisini yürütecek ve cebini dolduracak kadar münafık olanların koruyucusudur. Önümüzdeki yakın vadede, malum bakan çocuklarıyla birlikte İranlı rüşvetçinin dışarıya çıkması kimseyi şaşırtmamalıdır. Başbakan Erdoğan’ın kendi çocuğuyla birlikte bakan evlatlarının da 17 Aralık savcıları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylemesi, hırsızlığın ne kadar da pervasız hareket ettiğine en açık karine teşkil etmiştir. Başbakan’ın Bilal’i ifadesini 42 günlük gecikmeyle lütfetmiştir.”

Yargıya operasyon

Hükümetin Meclis’ten geçirdiği HSYK düzenlemesini de eleştiren Bahçeli şöyle dedi: “Başbakan yargıya operasyon yapmıştır. HSYK Kanun Teklifi Meclis’te tekme, tokat ve dökülen kanlar eşliğinde kabul edilmiştir. Korkarım ki, Erdoğan HSYK’daki yeni yapılanmayla yargının tepesine başyargıç olarak oturacaktır. İyice azacak, tek parti sultasının, tek adam devrinin son rötuşlarıyla birlikte ilamını yapacaktır. Sayın Gül yetkisini kullanmalı, devletin ve milletin selametini düşünerek hareket etmelidir. HSYK Kanunu Çankaya’dan mutlaka dönmelidir. Başbakan, yakayı kurtarabilmek için hukuku kurşuna dizmektedir.”

‘Kabataş için özür dilesin’

MHP lideri Bahçeli Kabataş olayına ilişkinse şunları söyledi: “Kabataş’taki olayın kamera görüntüleri ortaya çıkmıştır. Ve hiç de söylendiği gibi bir saldırının olmadığı anlaşılmıştır. Başbakan sıfatını taşıyan zat, konuyu insanımızı birbirine düşman etmek için vicdansızca kullanmıştır. Kabataş’ta herhangi bir saldırı olmadığı görüntülerle sabitleştiğine göre Başbakan özür dileyecek midir? ”

Haberin Devamı