Gazete Vatan Logo

Balbay: Meclis’in 7 damarı tıkalı

Tutuklu Milletvekilleri Raporu”nu kamuoyuna açıkladı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir’den oluşan CHP Cezaevlerini İnceleme Komisyonu, “Türkiye Büyük Milletvekili Cezaevi: İradesi Hapsolmuş Bir Ülkenin Çığlığı” başlıklı “Tutuklu Milletvekilleri Raporu”nu kamuoyuna açıkladı.

Samimiyet test edilecek

CHP Cezaevlerini İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor dün CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Basın toplantısına, komisyon üyesi milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Balbay’ın eşi Gülşah Balbay da katıldı.

Ağbaba, raporun AKP’nin eseri olduğunu belirterek, “Bugün Meclis’in 7 damarı tıkalı” dedi. Meclis’e sunacakları yeni bir kanun teklifi ile AK Parti’nin bu konudaki samimiyetini bir kez daha test edeceklerini dile getiren Ağbaba, milletvekillerinin yargılama süreçleri devam ederken tutuklu olmalarının hukuki değil, siyasi bir sonuç olduğunu savundu. Ağbaba raporu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile siyasi parti temsilcilerine göndereceklerini, İngilizce çevirisini ise Avrupa Parlamentosu ile uluslararası kuruluşlara ileteceklerini de bildirdi.

Neresi inandırıcı

Gülşah Balbay ise, “Tutuklu vekiller raporu, Türk demokrasi tarihinin yazılı bir utanç belgesidir. Demokrasi paketinin içeriğinde alfabeye q, w, x harfi eklenmek isteniyor ama Mardin, Şanlıurfa, Şırnak vekili tutuklu, bunun neresi inandırıcıdır?” diye sordu.

Haberin Devamı