Gazete Vatan Logo

Aylan’ın babası: Biraz insanlık bekliyoruz

İngiliz Channel 4, Kraliçe Elizabeth’in her yıl yayınladığı geleneksel Noel mesajının yanı sıra mülteci dramının sembolü olan Aylan’ın babası Abdullah Kurdi’nin kürtçe kardeşlik sözlerine yer verdi

Aylan’ın babası: Biraz insanlık bekliyoruz

Eylül ayında cansız bedeni Bodrum sahiline vuran ve sığınmacı krizinin sembolü haline gelen Aylan Kurdi’nin babası, Suriyeli sığınmacıların kabul edilmesi çağrısında bulundu. Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken bindiği teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aylan’ın babası Abdullah Kurdi, yılbaşı özel programı için İngiliz Channel 4 kanalına konuştu. Kurdi, “Tüm dünyaya çağrıda bulunmak istiyorum. Biraz olsun insanlık bekliyoruz. Lütfen Suriyelilere kapılarınızı açın. İnsanın suratına kapıyı kapatınca durum çok zorlaşıyor.

Ege Denizi’nde 13 mülteci öldü

Hepinize mutlu yıllar dilerim. Umarım gelecek yıl Suriye’de savaş sona erecek ve barış tüm dünyada hüküm sürecek” ifadelerini kullandı. Abdullah Kurdi eylül ayında ailesiyle Avrupa’ya geçmeye çalışırken, teknenin batması sonucu eşi Rihan, oğulları 4 yaşındaki Galib ve 3 yaşındaki Aylan’ı kaybetmişti.

Yunanistan’ın Farmakonisi Adası’nın açıklarında dün bindikleri teknenin batması sonucunda aralarında 7 çocuğun da bulunduğu 13 mülteci hayatını kaybetti. Yunan Sahil Güvenliği’nden yapılan açıklamada, ekiplerin 15 kişiyi kurtardığı, aralarında 1 bebek, 6 çocuk ve 2 kadının da bulunduğu 13 kişinin cesedine ulaştığı belirtildi. Kurtarılanlar arasında koma halinde olduğu belirtilen 2’si kadın 3 kişinin Leros Adası Hastanesi’ne sevk edildiği duyuruldu. Geçtiğimiz gün de Kuşadası açıklarında bir mülteci teknesi batmış, en az 11 mülteci hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı