Gazete Vatan Logo

‘Asıl kaçakçı Aylan’ın babası’

Minik bedeni Bodrum sahiline vuran Aylan bebekle ilgili davada yargılanan iki sanık, asıl organizatörün baba Galip Kurdi olduğunu iddia etti.

‘Asıl kaçakçı Aylan’ın babası’

Bodrum’da Suriyeli Aylan Kurdi bebek, ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin öldüğü mülteci faciasıyla ilgili Suriyeli 2 tutuklu sanığın yargılanmasına Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Haklarında 35’er yıla kadar hapis cezası istenen Suriyeli 2 tutuklu sanık, ‘Aylan bebeğin’ babası Abdullah Kurdi’yi suçlayıp, organizatör olduğunu iddia etti. Duruşmada ifadesine başvurulan sanıklardan Asem Alfrhad, Suriye’nin başkenti Şam’da işadamı olduğunu belirterek, “Kaçmak gibi bir düşüncem de yoktu. Ancak, beş aydır nedenini bilmediğimiz cezaevindeyiz. Olayın asıl suçlusu bu işin asıl organizatörü Abdullah Kurdi ise şu anda televizyonlarda kahraman oldu ve yargılanmayı bırakın, ifadesi bile alınmadı” dedi.

Onu herkes tanır

Bodrum’da Ebu Hüseyin ve Ebu Muhammed adlarıyla tanına diğer tutuklu sanık Muwafaka Alabash da, “Antakya’dayken bazı Suriyeliler bana, ’Bodrum’a gittiğinde Abdullah Kurdi’yi bul. Göçmen kaçakçılığı yapıyor. Seni karşıya geçirir. Kime sorsan sana onu gösterir. Bodrum bölgesinde Abdullah Kurdi’yi tanımayan yoktur’ dediler. Bu işi yapan asıl organizatör, paraları toplayan Abdullah Kurdi’dir” diye ifade verdi. İfadelerin alınıp, tanıkların ve avukatların dinlenmesinin ardından mahkeme, iki sanığın Suriyeli olmaları, sabit adreslerinin bulunmaması ve kaçma şüphesi olmasıngöz önünde bulundurarak tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı