Gazete Vatan Logo

Artık benim için uğraşmayın!

Mahkeme tarihi 7’nci kez ertelenen Türk işçi umudunu kesti

‘Casusluk’ iddiasıyla Mısır’da cezaevinde bulunan Türk işçi Reşat Öztürk, gözaltı süresi 7’nci kez ertelenince ailesini arayıp böyle dedi...

Zonguldaklı tekstil teknikeri 47 yaşındaki Reşat Öztürk, 2 yıl önce çalışmak için Mısır’a gitti. Ülkedeki olaylar nedeniyle çalıştığı tekstil firması iflas etti. Firma yetkilileri Türkiye’ye döndü ancak Öztürk, borçları nedeniyle kaçak olarak Mısır’da yaşamaya devam etti. Temmuz ayında Tahrir Meydanı’na yakın Suez kentindeyken ‘casusluk’ suçlamasıyla darp edilerek gözaltına alındı. Temmuz ayından bu yana Mısır’da tutuklu bulunan Öztürk’ün davası bugüne kadar tam 6 kez ertelendi. Dün de 7‘nci kez tutukluluk süresi 15 gün uzatıldı.

‘Başa gelen çekilir’

Kararın ardından Öztürk, Süveyş’teki Ataka Hapishanesine nakledildi. “Mısır’ın ulusal güvenliği hakkında bilgi toplama ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderleriyle bağlantı kurma” suçlamasıyla yargılanan Öztürk’ün kardeşi Mustafa Öztürk Başsavcılığın kararına itiraz edildiğini söyledi: “Ağabeyim gözaltındayken Mısır polisi bir rapor hazırladı. Raporda Reşat Öztürk’ün facebookta yazdığı yazılar ile fotoğrafları yer alıyor. Başsavcılığa sunulan bu rapor doğrultusunda mahkeme yine ertelendi. 15 gün daha uzatıldı. Türk konsolosluğu avukatı bugün karara itiraz etti. Sonuç ne olacak bilmiyoruz. Ağabeyim de bizi arayıp “Artık benim için uğraşmayın, kimse ilgilenmiyor. Başa gelen çekilir” dedi, her şeyi kabullenmiş durumda. Biz de çaresiz bekleyişimizi sürdürüyoruz.”

Haberin Devamı