Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama Uygulaması 2. El Araç İşlemlerini Kolaylaştırıyor

E devlet, SBGM menüsünden verilen araç sorgulama hizmetleri ikinci el pazarındaki işleri çok kolay hale getirdi. Araç sorgulama ile 2. el araç alım ve satımlarında hasar kaydı sorgulama ve araç borç sorgulama sıklıkla yapılan işlemlerdir.

Araç Sorgulama Uygulaması 2. El Araç İşlemlerini Kolaylaştırıyor

İkinci el araç alımlarında araçların çalıntı olması ya da aracın üzerinde rehin koyulması gibi durumlar pek çok vatandaşın mağdur olmasına yol açarken, e devlet kapısına eklenen araç sorgulama hizmeti sayesinde bu konuda hiçbir mağduriyet yaşanmadan işlemlerin yapılabileceği belirtildi. Hizmetin yürürlüğe konulması ile birlikte hizmet hakkında yapılan tanıtımlarda sadece plaka bilgisinin gerekli olduğu ve plaka üzerinden bilgi alınabilmesi araç sorgulama işlemlerini kolaylaştırırken, vatandaşların da olası bir mağduriyet durumlarına karşı önlem alabileceği açıklandı.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Bu açıklamanın ardından ikinci el araç almak isteyen kişiler araç hasar kaydı sorgulama için e devlet kapısına giriş yaparak araç sorgulama yaparken, sistemlerde de zaman zaman yoğunluk oluştu.Yapılan açıklamalardan elde edilen bilgilere göre araç borç sorgulama yapacak olan vatandaşların herhangi bir ücret vermesine gerek olmadığı gibi istenildiği zaman herhangi bir kısıtlama olmadan online olarak e devlet kapısı üzerinden araç sorgulama yapılabilecek.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili yapılan uyarılarda ise araç sorgulama yapmak isteyen vatandaşların e devlet kapısı için üyeliğinin olması mecburi olduğu belirtildi. Bu nedenle araç sorgulama yapmak isteyen vatandaşların ilk olarak PTT üzerinden başvuru yaparak şifre alması ve alınan şifre ile devlet hizmetleri için portala giriş yapması gerekiyor. Bu sayede tüm e devlet hizmetlerinden yararlanmak mümkün olabileceği gibi araçlar hakkında da sorgulama yapılacak bilgi alınabilecek.

Cep Telefonundan Da Sorgulanabilecek

Yapılacak olan araç borç sorgulama işlemlerin sadece bilgisayarlar üzerinden değil, aynı zamanda akıllı cihazlar ve telefonlar üzerinden de yapılabileceği öğrenildi. Bu yenilikten yararlanmak isteyen ve mobil olarak sorgulama yapmak isteyen vatandaşların ise ilk olarak telefonları ile uyumlu olan e devlet kapısı uygulamasını indirerek kurması gerekiyor.

Haberin Devamı