Gazete Vatan Logo

Araç plaka sorgulamaları online olarak nereden yapılır?

Nüfusun artması ile birlikte araç sayısı da günden güne artış göstermektedir. Ve her aracın, sigortası, sicil numarası, hasar kaydı gibi kayıtlı tutulması zorunlu birden çok bilgisi bulunuyor. Bu ve bu gibi bilgilerin tümüne, araç plakasını sorgulayarak ulaşılabiliyor. Haberimizin devamında araç plaka sorgulamanın tüm yöntemlerini bulabilirsiniz.

Araç plaka sorgulamaları online olarak nereden yapılır?

Çok yaygın hale gelmiş olan ve binlerce insanın kullandığı taşıt kredileri ve taşıt kullanmanın günlük hayat içinde önemli bir hale gelmesi nedeniyle artık trafikte çok fazla taşıt mevcut. Ve bu taşıt sayısı git gide artmaya devam ediyor. Hem sıfır hem de ikinci el araç satışları bazı durumlarda birinden daha cazip gelmekle birlikte, maddi sebeplerden dolayı ikinci el taşıt almak, kısıtlı bütçeye sahip bir bireye her zaman daha mantıklı gelmiştir.

ARAÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu gibi durumlarda, ikinci el araç satın alacak bir kişi için, satın alacağı aracın tüm geçmişini bilebilmek ve ona göre pozisyon almak hayati önem taşır. Bu tip bilgilere ulaşabilmenin kolay yollarından biri plaka sorgulamayı kullanarak aracın geçmişine göz atmaktır. Bu sayede aracın veya plakanın sahip olduğu tüm sigorta ve sicil eksikleri, vergilerinin ödenmiş olup olmaması, ne kadar süre sigortalı ne kadar süre sigortasız olduğu, aracın veya plakanın cezaya sahip olup olmadığı gibi birçok bilgiyi rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Araç Plaka Sorgulama işlemini yapmanın yollarını yazımızın devamında anlatacağız. Araç plaka sorgulama yollarından biri operatörler aracılı ile SMS göndererek, diğeri ise e-devlet kapısı ile sorgulamaktır.

Araç Plaka Sorgulamayı Operatörlerden SMS Sorgulamaları ile Yapmak

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ile ortak bir şekilde geliştirilmiş olan 5664 uygulaması ile, aracın yalnızca plaka bilgisini kullanarak aracınızın birçok bilgisini öğrenebilmektesiniz. Bu uygulama ile öğrenilebilecek bilgiler,

? Araca ait trafik poliçeleri

? Aracın değişen parçaları

? Araca ait kaza varsa kaza tespit tutanakları

? Aracın hasar geçmiş bilgisi

? Araç detay bilgileri

Bütün bu bilgiler araç plaka sorgulama ile öğrenilebilir.

Hasar geçmişini öğrenebilmek için aracınızın plakasını 5664’e SMS gönderirseniz, Şasi numarasına göre aracın kaç kazaya karıştığını ve ödenen ceza tutarlarını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eksper rapor bilgileri ışığında aracın değişmiş parçaları hakkında bilgi almak için, PARCA yazıp boşluk bırakıp aracınızın plakasını yazarak 5664’e SMS olarak gönderirseniz, hangi parçaların hangi tarihli kaza sonucu değiştirildiğini, parçalar için alınan işçilik bedelini ve değişen parçaların toplam tutarını öğrenebilirsiniz.

Bütün operatörlerle yapabileceğiniz 5664 hattı ile plaka sorgulama işlemi ile araç detay bilgilerini de sorgulama sonucu öğrenebilirsiniz. DETAY boşluk aracınızın plakasını yazıp 5664’e SMS olarak gönderirseniz, aracınızın kaskosunun olup olmadığını, ne kadar süre kaskolu ne kadar süre kaskosuz kaydı olduğunu, araç tür değişimini ve plaka değişimi geçirip geçirmediğini, son sahibinin kim olduğunu ve sahibinin ne kadar süre aracı kullandığını, aracın markasının ve modelinin ne olduğunu ve trafiğe çıkış tarihinin ne zaman olduğu gibi birçok bilgiyi detaylı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Aracınız ile karışılan kazada tutulan kaza tespit tutanağı hakkında bilgi almak için KTT yazıp boşluk bırakarak aracınızın plakasını yazarak 5664’e SMS göndermeniz yeterlidir. Böylelikle kaza kusur oranları, kaza ve ihbar tarihleri ve dosya işlem tarihi bilgilerini cep telefonunuzdan öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik kazası mağdurlarının, araca ait hasarı hangi sigorta şirketinin ödeyeceği ve kaç hasar dosyasının mevcut olduğu gibi bilgileri öğrenmesi için, MAGDUR yazarak boşluk bırakıp T.C. kimlik numarasını yazması yeterlidir.

Aracınızın trafik veya kasko poliçesi ile ilgili birçok bilgiyi yine bu hizmet sayesinde öğrenebilirsiniz. Poliçelerin yürürlükte olup olmadığı, poliçe bitiş tarihi, poliçeye uygulanan indirimler gibi bilgileri öğrenmek için TRAFIK veya KASKO yazıp boşluk bırakıp aracınızın plakasını yazarak 5664’e SMS göndermeniz yeterli olacaktır.

Araç Plaka Sorgulama İşlemi E-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?

Araç plaka sorgulama işlemini e-devlet üzerinden pratik bir şekilde yapabilmek için e-devlet girişi yapmanız gerekir. Bu işlemi yapmak için PTT’den e-devlet şifrenizi, kimliğiniz ile başvurarak alabilir, daha sonra bu şifre ile e-devlete giriş yaparak araç plaka sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı