Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Sorgulama İle Tramer Kaydı Bilgilerini Öğrenebilirsiniz

Araç sorgulama işlemleri sayesinde araç tramer kaydı bilgilerini öğrenebilirsiniz. Araç hasar sorgulama uygulaması ile sms olarak hasar kaydı bilgileri cep telefonunuza gönderilmektedir. Araç sorgulama detaylarına bakalım.

Araç Hasar Sorgulama İle Tramer Kaydı Bilgilerini Öğrenebilirsiniz

Araçların yaptığı kazalar ile ilgili bilgilerin kayıt altına alındığı tramer sistemi tüm vatandaşların kullanımına sunulmuş durumdadır. Tramer üzerinden yapılacak olan araç sorgulamaları sayesinde tüm vatandaşlar herhangi bir kısıtlama olmadan tüm araçlar için kaza bilgilerine ulaşabilmektedir. Yapılacak olan bu işlemlerde vatandaşların bazı adımları takip etmesi ve belirli şablonları uygulanması gerekmektedir. Buna göre araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini yapmak isteyenlerin ilk olarak cep telefonlarının SMS bölümüne araç plakasını girmesi gerekmektedir.

Tramer Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Girilecek olan plaka bilgisi sonrasında ise ilgili mesaj 5664’e gönderilmelidir. SMS servisine gönderilecek olan mesajlar işleme alınacak ve sonuç bilgisi vatandaşlar ile paylaşılacaktır. Bu sayede araç hasar kaydı sorgulama yapan vatandaşlar araçların tüm kaza bilgilerine ulaşacak ve bu konudaki ihtiyacını giderecektir. Tramer kaydı sorgulama hizmetleri Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından desteklenmekte ve sadece bu kurum tarafından tramer bilgisi sunulmaktadır. Tramer kaydı sorgulama işlemlerinde operatör yönünden herhangi bir kriter ya da zorunluluk bulunmamaktadır. Avea, Turkcell ve Vodafone gibi tüm operatörler üzerinden araç hasar sorgulama yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Tramer Kaydı Sorgulama Ücretleri

Araç hasar kaydı sorgulama yapacak olan vatandaşların Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden yapacakları işlemler için 4 Türk Lirası ödemesi gerekmektedir. Yapılacak olan işlem öncesinde tahsil edilecek olan ücretin karşılanması gerekmektedir. Aksi halde sistem tarafından herhangi bir şekilde sorgulama hizmeti sunulmayacaktır. İşlemlerin ücretleri direk hak sahiplerinin adına faturalandırılacak ve faturaya eklenecektir. Araçlar için yapılacak olan sorgulamalar sadece tramer kaydı sorgulama ile sınırlı değildir. Araçların kaza dışında sigorta, kasko ve vergi gibi durumları için de online olarak sorgulama yapılabilir ve bu konularda bilgi sağlanabilir. Araç sorgulama hizmetleri tüm vatandaşların kullanımına sunulmuş durumdadır. Bu açıdan sizler de yararlanabilir ve araçlar üzerinden bilgi sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı