Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Sorgulama ile Tramer Kaydı Bilgilerini Görebilirsiniz

Araç hasar sorgulama kapsamında yapılacak olan işlemlerden birisi de tramer kaydı sorgulama işlemidir. Tramerkaydı sorgulama işlemlerini haberdeki detayları takip ederek sizler de yapabilirsiniz.

Araç Hasar Sorgulama ile Tramer Kaydı Bilgilerini Görebilirsiniz

Araç alacak olan vatandaşlar için aracın durumu çok önemlidir. Aracın değişen bir parçasının olup olmadığı, boyalı ya da boyasız olduğu ve en önemlisi de bir kazaya karışıp karışmadığının öğrenilmesi gerekmektedir. Tüm bunlar aracın değerini düşüren kriterler olduğu için güvenli sürüş için de çok önemlidir. Bu açıdan vatandaşların araç almadan önce yapacakları tramer kaydı sorgulama sayesinde aracın hasar durumunu görüntülemesi mümkün olacaktır. Vatandaşların araçlar ile ilgili yapacağı işlemlerde resmi kaynaklara başvurabilmesi ve resmi bilgilere ulaşabilmesi için geliştirilen araç hasar sorgulama hizmetleri bu tür durumlarda vatandaşlara çok yardımcı olmaktadır. Bu bakımdan sizler de kolay bir şekilde araç hasar sorgulama kapsamında tramer kaydı sorgulama yapabilirsiniz.

Araç sorgulama kapsamında yapılacak olan tramer hasar kaydı sorgulama işlemlerinde vatandaşların Sigorta Bilgi ve Gözetim merkezi tarafından sunulan hizmetlerden yararlanması gerekir. SMS servisi kullanıma açıldığı için vatandaşların SMS sistemi üzerinden yapacağı sorgulamalar sayesinde kolay bir şekilde araçların tramer kaydına ulaşması mümkündür. Tramer hasar kaydı sorgulama işlemlerinde sadece plaka bilgisi yeterlidir. Bu açıdan vatandaşların araç plakasını 5664’e kısa mesaj olarak göndermesi yeterli olacak ve gönderilen mesaja karşılık olarak aracın hasar durumu vatandaşlara iletilecektir. Bu şekilde sizler de istediğiniz araçlar için tramer kaydı sorgulama yapabilir ve hasar durumunu anlık olarak görüntüleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Vatandaşların yapacağı tramer kaydı sorgulama işlemleri ücretli bir sistem üzerinden yapıldığı için ücretlerinin ödenmesi gerekir. Telefon hatları üzerinden yapılacak olan tüm bu işlemlerde ücret de hattan tahsil edilmektedir. Bu nedenle vatandaşların gerekli bakiyeye sahip olması gerekir. Böylece vatandaşlar istediği kadar sorgulama yapması mümkün olacaktır. Araç sorgulama işlemleri arasında ücretli olan tek hizmet olan SMS servisi üzerinden pek çok konuda bilgi alabileceğiniz gibi her bir sorgulamada sadece tek bir araç için bilgi talebinde bulunabilirsiniz. Bu nedenlevatandaşların yapacağı sorgulamalarda hem ücretlendirme hem de sorgulama şartlarına dikkat etmesi ve doğru bir şekilde mesaj göndermesi yeterli olacak ve bilgiler hemen kısa mesaj olarak vatandaşlara gönderilecektir.

Haberin Devamı