Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Kaydı Sorgulama İşlemlerinde Plaka Bilgisi Yeterlidir

Araç hasar sorgulama hizmetlerinden birisi olan tramer kaydı sorgulama sayesinde araçların hasarları hakkında bilgi alınabilir. Araçhasar sorgulama uygulamaları ile ilgili detaylar haberimizde.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama İşlemlerinde Plaka Bilgisi Yeterlidir

Araçlar ile yapılan kazalarda araçların aldığı hasarlar kayıt altına alınmaktadır. Araçların hasar bilgilerinin kayıt altına alındığı ilgili birim tramer olarak belirlenmiş ikentramer 2008 yılından itibaren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi adını almış ve bu sistem üzerinden araç hasar ile ilgili işlemler yapılmaya başlanmıştır. Bu açıdan vatandaşların araç hasar sorgulama yaparak araçların kaza durumunu öğrenmek istedikleri zaman Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin hizmetlerinden yararlanması gerekir. Tramer kaydı sorgulama olarak da adlandırılan bu hizmetler sayesinde istenilen araç için kaza durumu hakkında bilgi alınabilir. Vatandaşların sadece kendi araçları için değil diğer araçlar içinde yapabileceği tramer kaydı sorgulama işlemleri Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sisteminde yer alan araç hasar kaydı sorgulama hizmetleri arasında bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Araç tramer kaydı sorgulama yapacak olan vatandaşların Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından oluşturulan ve SMS servisinden yararlanması gerekir ve SMS servisi ücretli bir servis olduğu için yapılacak olan tramer kaydı sorgulama işlemlerinde vatandaşların işlem ücretini ödemesi gerekmektedir. Yapılacak olan her bir sorgulama için belirlenen ücret 4 Türk Lirası’dır. Bu nedenle vatandaşların cep telefonları üzerinden yapacağı tramer kaydı sorgulama işlemlerini ücretli olarak yapması zorunludur. Araç sorgulama konusunda yapılacak olan işlemlerden sadece birisi tramer kaydı sorgulama olurken tramer kaydı sorgulama dışında pek çok araç sorgulama hizmeti de bulunmaktadır. Bu nedenle vatandaşların araçları ile ilgili bilgi almak istediği zaman tercih edebileceği araç sorgulama hizmetleri Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından vatandaşların kullanımına sunulmuş durumdadır.

Diğer araç sorgulama işlemlerini yapacak olan vatandaşların sistemde yer alan araç sorgulama hizmetlerine göz atması gerekir. Bu sayede tüm araçlar için hizmetler ile bilgi alınabilir ve böylece istenilen bilgilere kolay bir şekilde ulaşılabilir. Araç sorgulama işlemlerinde sadece SMS servisi üzerinden yapılacak olan sorgulamalar ücretlidir. Bunun dışında kalan ve online olarak sunulan araç sorgulama hizmetleri tamamen ücretsizdir ve bu nedenle vatandaşlar ihtiyaç halinde istediği kadar araç sorgulama yapabilir.

Haberin Devamı