Gazete Vatan Logo

Araç Borç Sorgulama İle Vergi Borcu Ödemelerini Yapabilirsiniz

Araçların borç sorgulama yapılarak taşıtlara ait vergi borcu öğrenebilirsiniz. Araç vergi borcu sorgulama kapsamında plaka ile kredi kartı aracılığı ile GİB vergi ödemelerinizi de yapabilirsiniz.

Araç Borç Sorgulama İle Vergi Borcu Ödemelerini Yapabilirsiniz

Araçların ödenmeyen vergi borçları nedeniyle borcu oluşmaktadır. Bu tür durumlarda araç sahiplerinin herhangi bir sorun yaşamaması adına vergi borçlarını yakından takip etmesi ve gerektiği zamanlarda ödemelerini yapması gerekmektedir. Araç borç sorgulama olarak adlandırılan hizmetler için Gelir İdare Başkanlığı’nın resmi sitesinin kullanılması gerekmektedir araç borç sorgulama için başka resmi bir portal bulunmadığı için vatandaşların tek kullanabileceği portal GİB internet vergi dairesidir.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINI

GİB sitesinde yer alan hizmetler bölümünden yapılacak MTV seçimi ardından tüm araçların MTV durumu görüntülenebilmektedir. MTV; her yıl içerisinde iki taksit halinde alınan bir vergi türü olduğu için araç sahiplerinin ödeme aylarında MTV ödemelerini yapması gerekmektedir. Yapılmayan vergi ödemeleri için araç borç sorgulama yapılması ile birlikte bilgi alınması mümkündür. Araç borç sorgulama işlemleri için GİB bölümünden MTV seçimi yapıldıktan sonra ekranda bir form açılacaktır. Formda araç sahiplerinden istenen bilgilerin girilmesi halinde ise araç borç sorgulama işlemleri tamamlanmış olacaktır. Araç borç sorgulama kapsamında öğrenilecek olan ödenmeyen vergiler için ödeme adımlarının takip edilmesi yeterlidir. Bu sayede araç borç sorgulama sonrasında var olan tüm borçlar için ödeme de yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Araç borç sorgulama yaptıktan sonra ödeme yapmak isteyen vatandaşlar için bazı kriterler bulunmaktadır. Buna göre araç borç sorgulama yaparak borç dökümü sonrasında ödeme işlemleri sadece kredi kartları üzerinden yapılabilmektedir. Bu nedenle vatandaşların kredi kartı kullanması gerekmektedir. Aksi halde diğer banka kartları ya da havale gibi seçenekler ile ödeme yapılması mümkün değildir.

Araç borç sorgulama yaptıktan sonra ödeme yapan vatandaşların bu sayede kurumlara gitmesine de gerek kalmamaktadır. Tüm işlemleri kolaylaştıran ve vatandaşların internet üzerinden bilgi almasını sağlayan araç borç sorgulama işlemleri tüm vatandaşlar için kullanıma açılmış durumdadır ve istenilen zaman kullanılarak bilgi sağlanabilir.

Haberin Devamı