Gazete Vatan Logo

Apartlara çeki düzen!

Başbakan’ın sözlerine Bakan Kılıç da açıklık getirdi

Başbakan’ın sözlerine Bakan Kılıç da şöyle açıklık getirdi: “Üniversite çevresinde ‘apart’, ‘pansiyon’ paravanıyla faaliyet gösteren yerler ile ilgili “hukuksuzluk” sona erdirilecek”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili açıklaamlarının ‘eğilip büküldüğünü’ savundu ve sorunun esas kaynağının ‘apart’ adı altındaki yerler olduğunu söyledi. Çeşitli programlara katılmak üzere dün Samsun’da bulunan Kılıç, tartışmaların mecra dışına taştığını, alkol düzenlemesi yapıldığında da konunun kamuoyuna yanlış aktarıldığını söyledi.

Partların koşulları

Bakan Suat Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Olayı doğru anlamak lazım, parametrelerini doğru koymak lazım. Anne ve babalar, ‘çocuğum devlet yurdunda mı kalıyor, özel yurtta mı kalıyor, arkadaşlarıyla ev mi kiraladı, kiraladığı ev kime ya da kimlere ait, apartın pansiyonun statüsü nedir, barınma koşulları, güvenlik kriterleri nelerdir’ gibi soruları, sayın Başbakanımızın gündeme taşıdığı bu konu sayesinde irdeleme gereğini duymuş bulunmaktadırlar.”

Standart gelecek

“Burada sürecin başlangıcında sayın Başbakanımızın hem bir baba hem Türkiye’nin geleceğini düşünen bir siyasi lider hem de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak kaygılanmasına neden olan esas sorunun kaynağında, apart yurt olarak işletilen yapılar vardır. Buralarla ilgili bizim ciddi kaygılarımız var. Apart dediğiniz binaların çoğunun tabelası öğrenci yurdu tabelası. Maalesef apart yurt olarak işletilen müesseselerin pek çoğu sorduğunuz zaman, stüdyo daireleri kiraya veren bir apartman görüntüsü var ama fonksiyonlarına baktığınız zaman aslında ortada bir yurt işletmesi var. Bir özel yurt işletenle apart çalıştıran, kiralayan arasında vergilendirme, ruhsatlandırma açısından bir eşitsizlik var. Bunu bir standarda kavuşturacağız.

‘Kimse lafı alıp da eğip bükmesin’

Bakan Suat Kılıç dün ayrıca twitter hesabından da soruna açıklık getirmeye çalıştı. Kılıç, şunları yazdı: “Hiç kimse lâfı alıp da istediği gibi eğip bükmesin. Özel üniversite yurtlarının denetimi yasal düzenleme ile YURTKUR’a verilecek. Yurtlar için standartlar belirlenecek. Fiziki ve hukuki yapının esasları net olacak. İstismara açık, kuralsız, kontrolsüz işletmeler olmayacak. Üniversite çevresinde ‘apart’, ‘pansiyon’ paravanıyla faaliyet gösteren yerler ile ilgili “hukuksuzluk” sona erdirilecek”

Haberin Devamı