Gazete Vatan Logo

Alkol yasağı mahkemede!

'Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusu yaptık'

TESK Başkanı Palandöken: Alkole yasak getiren yasayı eleştirdi. Yasaktan zarar gören esnaf aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusu yaptık.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 9 Eylül’de yürürlüğe giren yeni Alkol Yasası’nın Türkiye’nin çağdaş yüzüne yakışmadığını söyledi. Palandöken yasaklardan zarar gören esnafın yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu açıkladı.

İYİCE ÖRTÜN, GÖZÜKMESİN!


Antalya’da Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nın tanıtım toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bendevi Palandöken, dün sabah birkaç büfe gezdiğini ve esnafın son derece kahırlı olduğunu söyledi.

Cezalar çok yüksek

Esnafın “Biz bunu hak etmiyoruz. Akşam kavga ettik” sitemleriyle karşılaştığını ve işin çığırından çıktığını belirten Palandöken, şunları söyledi: “Adamın ruhsatı gece 01.00’e kadar ve siz buna ’22.00’den sonra alkollü içki satamazsın’ diyorsun. Türkiye’de böyle aşırı alkole düşkünlük de yok. Birkaç içmesini bilmeyenin yaptığı hareket nedeniyle 200 bin esnafın mağdur edilmesi çok kötü.”

YASA YÜRÜRLÜLÜKTE, İÇKİ ARTIK ‘KUYTU’DA!


Palandöken saat 22.00’den sonra alkol satanlara verilecek 29 bin 303 lira ile 146 bin 527 liraya arasındaki para cezasının da çok yüksek olduğunu söyledi. Bu cezaları esnafın ödeyemeyeceğini belirten TESK Genel Başkanı Palandöken şöyle devam etti:“Bence ruhsatlarındaki yazılı saatlere müsaade edilmeli. Bence Türkiye’nin çağdaş yüzüne yakışmayan bir uygulama.”

Bendevi Palandöken, yasanın iptali için Anayasa mahkemesine kurum olarak başvuru yapma hakları olmadığını belirtirken şu bilgiyi verdi: “Bu işten zarar gören üye esnaf aracılığıyla yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapıldı.”

Haberin Devamı