Gazete Vatan Logo

‘Algı operasyonu hazırlıkları’

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ’laiklik’ açıklamasına ilişkin, “Elhamdülillah Müslümanız. Kim nasıl inancını ifade ediyorsa onlar insanların kendi arasındaki meselenin değil Allah’la insan arasındaki mesele. Kimse kimsenin dinini sorgulama hakkına haiz değil” dedi ve şöyle konuştu:

‘Algı operasyonu hazırlıkları’

‘Elhamdülillah Müslümanız’

“Laiklik- dindarlık ekseninde bir tartışma yoktur olmamalıdır. Başbakan ‘Ayaküstü cevaplamam’ diyor. Bu konuda net bir tavır yok. Herkes birbirinden şüphe edecek noktada. Bu konularda çok dikkatli olmak lazım. Unutmayalım ki laiklik din ve vicdan hürriyetinin garantisidir. Bu milletin diniyle mezhebiyle kimsenin problemi olmamalıdır. Dinle ilgili her kavram milletin kalbindedir, inancındadır. Bu konular bu noktada bir eksene tartışma yaratmak yeni bir algı operasyonun hazırlıklarıdır. Bu anayasa milletin anayasası olur. Millet manevi değerlerini sahiplenmesini bilir. Bu anayasada aziz milletimizin zaten yüzde 99’u Müslümandır anayasada yazıyor yazmasa. Elhamdülillah Müslümanız. Kim nasıl inancını ifade ediyorsa onlar insanların kendi arasındaki meselenin değil Allah’la insan arasındaki mesele. Kimse kimsenin dinini sorgulama hakkına haiz değil. Milleti kutuplaştırmak doğru değildir.”

‘AKP kakofoni içinde...’

“AKP’nin keşmekeş ve kakofoni içinde olduğunu son gelişmeler ortaya kokuyor. AKP iktidarı kontrolü kaybetmiş. Dün var dediğine bugün yok diyor. Daha 1 yıl önce Dolmabahçe’de HDP ile AKP’nin terörist başının 10 maddesini okumuşlardı. Şimdi gerçekten AKP- PKK siyasi uzantıları arasındaki mutabakat hakkında Cumhurbaşkanı ’Ne mutabakatı’ diyor. Bu sözleri acı bir ibret tablosundan sonra aynı zamanda örtülü bir özür dileme girişimi pişmanlık olarak nitelendirmek istiyorum.”

Haberin Devamı